Deel dit artikel
-

Telegraaf Tijdschriften in gaming met Habbo Hotel

De Telegraaf Tijdschriften Groep (TTG) gaat samen met het Finse Sulake Labs de gratis online game Habbo Hotel exploiteren. Habbo Hotel zegt al vanaf de start winstgevend te zijn.

Habbo Hotel viel al twee keer in de prijzen en is volgens TTG en Sulake een grote hit op Internet. In Habbo Hotel kunnen geregistreerde bezoekers hun eigen Habbo character vormgeven, visueel chatten, deelnemen aan instant messaging, virtuele spelletjes spelen, e-mail ontvangen en versturen, een eigen kamer inrichten en vrienden ontmoeten. Daarbij staan fun en entertainment voorop, zo laten TTG en Sulake weten. Meer dan 12 miljoen geregistreerde gebruikers maken wereldwijd gebruik van Habbo Hotel, aldus de twee bedrijven.

Er kan in de Habbo-hotelkamers of in de lobby ook met vrienden worden afgesproken en op het hoteldak worden gezwommen. Er is een Hitkrant Lounge, een Club CosmoGirl! (beiden tijdschriften die door de Telegraaf Tijdschriften Groep worden uitgegeven, redactie) Daarnaast biedt Habbo Hotel gebruikers de mogelijkheid om via een online catalogus meubels te kiezen en te kopen om zodoende hun hotelkamer op te vrolijken. Dat gebeurt via SMS en een 0900-nummer. Wie een sms stuurt, krijgt 6 credits toegestuurd en betaalt daarvoor 1,10 euro, wie de Habbo Credit-lijn belt betaalt 1,60 euro en ontvangt daarvoor 10 Habbo-credits.

De goederen uit de catalogus zorgen ervoor dat Habbo geld verdient. Door virtueel meubilair te kopen zorgen de bezoekers voor de inkomsten. Ook worden inkomsten behaald door bepaalde ruimten in het hotel te laten sponsoren en door evenementen binnen het hotel. De game zelf is wel gratis. Internationaal gezien komt twintig procent van de inkomsten uit advertenties, 80 procent wordt verdiend met de zogeheten Habbo-credits.

De virtuele hotels van Habbo staan behalve in Nederland ook in Finland, Engeland, Japan, Zwitserland, Spanje, Italië, Zweden. Het Finse Sulake dat Habbo Hotel heeft ontwikkeld is een bedrijf dat is gespecialiseerd in ’Multiplayer Online Gaming’ . Met Habbo Hotel wonnen ze bij de Prix Ars Electronica Awards in september 2003 een Golden Nica award en op de World Summit Award in december vorig jaar de prijs van beste e-entertainment Award. Met dit succes is Sulake van plan om het Habbo Hotel concept dit jaar in nog twaalf landen te introduceren.

Reden voor Telegraaf Tijdschriften Groep om aan Habbo Hotel mee te doen is dat het initiatief vanaf de start winstgevend is, vertelt Christian Batist die binnen Telegraaf Tijdschriften Groep verantwoordelijk is voor Habbo Hotel. Met nog twee anderen houdt hij zich bezig met de dagelijkse reilen en zeilen binnen het ’hotel-imperium’. Verder speelt volgens Batist dat met Habbo Hotel Telegraaf-titels zoals Hitkrant en Cosmogirl als merken versterkt worden.

“Het is een mooie aanvulling op onze bestaande producten. Daarnaast is het ideaal om een goed beeld te krijgen van onze doelgroep. Habbo Hotel is bij uitstek een community en wij kunnen met Habbo Hotel precies zien wat er leeft in die community”, zegt hij.

Deel dit bericht

16 Reacties

Derk

HabboHotel is cool! Het is heel leuk en je kan er veel doen, een leuk initatief!

Anne-Marie

Habbo Hotel is echt heel leuk. Ik heb heel lang gezocht naar een chatsite, waarop ik een soort vast leventje kan opbouwen, en mijzelf kan laten zien. T is een soort mini-me, en door het ruilsysteem en alle soorten kamer krijg je het idee van een andere dimensie. Een aanrader ook als je geen credits koopt om meubels te kopen!

cindy

Habbo is vet cool maar ze hebben wel minder variatie met hun poppetjes dan bij whyrobbierocks.com.

anno

ik vind habbohotel wel vet maar je kunt ook scammen das stelen van andere poppetjes door te vragen naar hun wachtwoord. iemand heeft het ook al eens bij mij gedaan

Spania

Ik vind habbo echt erg leuk, jah ik vind het grof dat je zomaar iemand kan neppen en scammen. Yomanda, mijn vroegere poppetje (stond 60 crdts. op) is gehackt! Nu heb ik weer een nieuwe, genaamd: Spania voeg haar toe en je kunt lekker ruilen, kletsen, en DATEN!! Ik ben (ff tussendoor) 12 en zoek iemand (alleen voor habbo hoor want normaal ben ik lekker vrijgezel!) enne ben bijna altijd op habbo ook op doordeweekse dagen en natuurlijk een meisje ik heb met een meisje uit mijn klas, genaamt: .:DaGgIeGiRl:. een date en trouwroom gemaakt duz dat kan ook meteen en lkkr als mijn naam typ ik Spania, ik ben van afkomst spaans en ik heet int echt: Spaninia maar vind ik een slome naam… whaha duz heet ik Spania!!

freco

Bij mijn dochter is door "het scammen" al 3 keer haar kamer leeggestolen.Wanneer je dan om een reactie vraagt, heb je na twee weken nog geen antwoord maar wel een zeer verdrietige dochter.De oplossing die habbo heeft resulteert hierin dat mijn dochter maar verbant dient te worden.Wat een oplichting.

G1zm0

Habbo Hotel is wel leuk, maar ik vind het eerlijk gezegd jammer dat ze ook een Nederlandse versie hebben gemaakt, want de Engelse speelde ik al een paar jaar en toen kwam de Nederlandse uit en de Nederlandse is 10x niks vergeleken met de Engelse versie. Maar verder is het een heel origineel concept en zeker de moeite waard om uit te proberen. Ik vind het alleen wel jammer dat er eigenlijk weinig openbare ruimtes zijn, omdat het spel op zich zo erg populair is. En aan Freco wil ik zeggen dat ze zeker niet oplichten, dat is complete onzin.

Skarmory

Het is tof alleen jammer dat je moet betalen met credits voor meubels

nadya

waarom kunnen de meubies niet gratis zijn?daarvoor zie ik graag een reactie tegemoet.

Gerben

Lijkt me evident: als je een dergelijke game wilt kunnen exploiteren zijn er inkomsten nodig. En om het spel niet te overspoelen met advertentieruimte, zal er voor bepaalde onderdelen door de spelers zelf betaald moeten worden. Voor niets gaat de zon op, en kennelijk begrijpen de spelers dat al te goed. Je hebt immers zelf de keuze om gratis deel te nemen, of tegen kleine betaling je kamer van leuke meubeltjes te voorzien etc. Mooi concept toch?

Koos Koets

@fresco, no offence maar als je dochter al 3 keer online is beroofd, dan zou ik haar niet meer alleen laten internetten, dit keer is het virtueel, als ze zo goed gelovig is dan hou ik me hard vast als een pedofiel contact met haar zoekt. Imo zouden kinderen pas vanaf een jaar of 15 zelfstandig mogen internetten.

SweetGreek

2x tip  tip 1:ga naar de engelse habbo(of spaanse habbo ofzo)dat is teminste coolTip 2: ga naar gratis cr. bij habbohotel.com als je iemand uitnodigt en die gene word lid krijg jij 10 cr. en je hebt ze niet eens zelf betaald 🙂

Bridgeman

Jullie zeuren teveel. Natuurlijk moet je betalen voor Habbo. Sulake heeft personeel die hard voor Habbo Hotel werkt, die doen dat natuurlijk niet gratis! En scammen bestaat nu eenmaal, als je jezelf laat scammen ligt de grootste fout bij jezelf. Je moet er gewoon niet in trappen. Habbo is super cool, het is niet eens een spelletje, het is een virtueel leven! Habbo Hotel is een groot en mooi concept dat steeds weer vernieuwd en uitgebreid word.

lichelle

habbo is erg saai want je word er altijd verbannen!!!!

alicia

waar van moet die lid worde???????????????????

Joe Hoehoe

Tijdens mijn zoektocht naar hulp TEGEN de praktijken van het miljoenen(binnenharkend)bedrijf Habbo kwam ik bij Tros Radar enkele topic’s tegen en heb deze allemaal met veel interesse gelezen.
Ook het topic bij “Mijn kind online” vind ik een prijzenswaardig initiatief.

Wat dáár en bij Tros Rader aangekaart wordt zijn maar enkele tipjes van de sluier dat over het bedrijf hangt.

En inderdaad is contact opnemen met Habbo-helpdesk (voor zover die al werkelijk bestaat) volkomen zinloos omdat je telkens geconfronteerd word met pre-fab. e-mailtjes terug, welke kennelijk verstuurd worden aan de hand van “steekwoorden” die in uw e-mailtje staan.
Uw e-mail wordt niet (geheel) (of geheel niet) gelezen, zelfs niet indien u in uw zoveelste e-mailtje elke zin begint met GVD en eindigt met “ik wil GVD antwoord”.

Mocht het u overkomen dat uw account op Habbo overgenomen is door iemand anders, kijk dan niet vreemd op als je een e-mail terug krijgt (binnen 20 seconden) met “dan had u maar niet uw wachtwoord aan iemand moeten geven of met iemand delen”, of iets met die strekking.

Als het daarna toch tot een e-mailwisseling komt met Habbo verandert daar niets aan, het zijn en blijven nietszeggende mailtjes die u met lange tussenpozen terugkrijgt, specifiek gericht/wijzend op uw eigen schuld.

Voert u die conversatie via een ander aangemaakt account dan deinzen ze zelfs niet terug voor wat kleine malversaties.

Indien Habbo zelf werkelijk gehacked is, (kan gebeuren nietwaar ?) zullen ze dat niet ruiterlijk toegeven en van een/de slachtoffer(tjes) schadeloos stellen is al helemaal geen sprake, (weer toegang verlenen tot het account en nieuwe virtuele meubels ter beschikking stellen bijvoorbeeld).

Het gevolg van één en ander is (in mijn geval) dat mijn gekaapt poppetje nog vrij en vrolijk rondhobbelt op Habbo, in vreemde handen.

Eén en ander kan ik staven met bewijzen, voorbeelden en sterke aanwijzingen, daarom zoek ik hulp en/of wil ik het aan de “grote klok” hangen.

En op de vraag of uw kind werkelijk veilig over/in Habbo kan surfen kan ik alleen aanraden maak een gratis account aan en probeer het eens met een vrouwelijk poppetje.
Toen ik dát deed met- en rond de kerstdagen stond ik met m’n oren te klapperen van de vele vaak direct gerichte sex-gerelateerde vragen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond