Deel dit artikel
-

Domeinnamen weer ‘hot’ in VS

In de Verenigde Staten wordt weer flink betaald voor domeinnamen. Voor domeinnamen als Truck.com en Beef.com werden onlangs bedragen van boven de 100.000 dollar betaald. In Nederland neemt het aantal geregistreerde domeinen nog steeds toe, maar verder loopt het zo’n vaart nog niet.

Volgens The New York Times duidt het feit dat bedrijven, na een periode van drie jaar, bereid zijn grof geld op tafel te leggen voor domeinnamen op een duidelijk herstel van de internet-economie en is het een teken dat de sector op de weg terug is.

In Nederland, dat op internetgebied vaak achterloopt ten opzichte van de VS, is volgens de de Stichting Internet Domeinnamen (SIDN) nog geen sprake van Amerikaanse toestanden.

“Ik heb nog geen enkel signaal dat er in Nederland momenteel ook grof geld wordt neergelegd voor bepaalde domeinnamen. Als er al domeinnamen worden verkocht  dan gaat het om kleine bedragen tussen de 500 en 1000 euro. Ik heb de laatste tijd geen voorbeelden meer gezien a la Startpagina.nl en Voetbal.nl. Daar is op het hoogtepunt van de internethype natuurlijk wel flink voor betaald,” zegt Ben Geerlings van de Stichting Internet Domeinnamen (SIDN).

Van een levendige handel in dure domeinnamen is dus geen sprake in Nederland op dit moment. Wel neemt het aantal .nl domeinnamen volgens Geerlings nog altijd toe. De SIDN maakte in december al bekend dat de miljoenste .nl domeinnaam in ons land werd geregistreerd.

Volgens de SIDN-woordvoerder zet die stijging van het aantal domeinnamen zich onverminderd voort. “Volgens onze gegevens was de groei van het aantal domeinnamen 17 procent, in 2003 was dat 25 procent en in 2004 zou dat wel eens richting de 30 procent kunnen gaan,” aldus Geerlings.

Die groei verklaart hij enerzijds door de nieuwe reglementen die het makkelijker hebben gemaakt voor particulieren om domeinnamen te registeren. Anderzijds heeft de groei van het aantal adsl-gebruikers in Nederland ervoor gezorgd dat meer domeinnamen worden aangevraagd. Op maandag 1 maart 2004 stond de teller op de SIDN-site op 1.059.069 geregistreerde .nl domeinnamen.

En ook in de Verenigde Staten is er nog steeds sprake van groei van het aantal domeinnamen. Verisign dat veel .com, .net en .org domeinnamen registreert, zag het aantal domeinnamen vorig jaar oplopen met 1,7 miljoen domeinnamen tot ruim 30 miljoen geregistreerde domeinnamen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Ramona

Dit artikel dateert van 2 maart 2004. Na meer dan 3 maanden is er nog geen enkele reactie op gegeven. Valt genoeg voor te zeggen over de kennis van de waarde van domeinnamen van de gemiddelde bezoeker/ondernemer. Wat de boer niet kent, lust hij niet. Geen wonder dat de Amerikanen steeds 20 jaar verder zijn. Door middel van de aankoop van strategische domeinnamen hebben ze daarmee in 1 klap de mainports in handen waarmee ze de bezoekers op de meest efficiente wijze kunnen bedienen. En de bezoekers zijn enorm in aantal. Gelet op de voordelen van de mainport en daarmee de vele mogelijkheden om de bezoekers te bedienen en aan ze te verdienen is 100.000 voor een naam is nog weinig. Geinteresseerden kunnen misschien hun licht opsteken bij http://www.domeintaxatie.com. Het is calvinistische, zuinige en behoudende denken overheerst en weerhoud het doen van investeringen in domeinnamen, waarvan enkele in zekere zin de mainports zijn van het internet. Door niet te investeren in die namen wordt de slag om de doelgroep de steeds meer gebruikt maakt van internet Faliekant gemist.  

Sacha Prins

Maak je niet zo druk joh, niet iedereen heeft zin om overal op te reageren. Bovendien; "wie zwijgt stemt toe" was het toch?

Gaby

In het kader van het bewustwordingsproces zijn gemotiveerde reacties (dus zonder schuttingtaal en herhaaldelijk benadrukken van wat al naar voren is gebracht) meer dan welkom.  De reacties stellen je in staat de visies en tips van anderen waar te nemen. Ikzelf heb via de reacties tips kunnen gebruiken door o.a. de reactie serieus te nemen. Je kan er meestal dus alleen maar op vooruit gaan.

Armando

Ik krijg de indruk dat er steeds gekeken wordt naar wat de Amerikanen doen en wij daardoor op ook dit gebied jaren achterlopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond