Deel dit artikel
-

Flinke multimediale stappen FD Mediagroep

Volgend jaar zullen de redacties van de verschillende onderdelen van de FD Mediagroep – onder meer BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad – volledig in elkaar zijn opgegaan. Dat zegt de nieuwe multimediabaas van de FD Mediagroep, Mark Fuller, in een kort interview met Emerce.

Vanaf volgende week maandag is Mark Fuller officieel adjunct-hoofdredacteur bij de FD Mediagroep. Hij gaat zich in die functie uitsluitend bezighouden met multimedia. Eerder was Fuller (51) onder meer correspondent van het Britse Dagblad The Times en hoofdredacteur van de Engelse editie van Het Financieele Dagblad. Vanaf 2003 was hij adjunct-hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.

Gaat het om een nieuw gecreëerde functie?
"Ja. Er waren wel mensen die aandacht hadden voor multimedia bij de FD Mediagroep, en er zijn al behoorlijk wat stappen gezet om redacties meer multimediaal te laten werken. Maar er was niet één iemand wiens functie het was om bruggen te slaan tussen de redacties. Ik ga de verschillende redacties stimuleren om samen te werken vanuit een ‘helicopter view'". Ik rapporteer rechtstreeks aan de hoofdredacteur van de FD Mediagroep, Ulko Jonker."

Jij bent verantwoordelijk voor samenwerking tussen het radiostation BNR, de papieren krant van Het Financieele Dagblad, de internetsites van de kranten en de nieuwe site Z24. In april mislukte de lancering van de nieuwe sites van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad. Is er al een datum bekend voor een hernieuwde lancering?
"In juni lanceren we Z24, de nieuwe site voor young professionals. Dat is een joint-venture van FD Mediagroep, RTL Nederland en een Scandinavische partij, Schibsted. De exacte datum waarop de nieuwe sites van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad worden gelanceerd is nog niet bekend, maar het zal deze zomer zijn."

"Dat de lancering mislukte in april was intern een grote teleurstelling, maar al snel na het mislukken, zijn de oude sites weer opnieuw de lucht ingegaan. De mislukte lancering had te maken met een combinatie van problemen die we niet hadden voorzien. Het grote aantal nieuwe functionaliteiten speelde daarbij een belangrijke rol. De nieuwe sites bieden meer interactiemogelijkheden voor gebruikers. We blijven samenwerken met internetbureau Mirabeau, dat van het begin af aan betrokken was bij de bouw van de nieuwe sites."

Welke stappen gaat de FD Mediagroep de komende tijd zetten op multimediaal gebied?
"We lanceren binnenkort een software-toepassing waarmee redacties elkaars planningen kunnen bekijken. Zo kunnen de redacties op elkaars plannen inhaken. Verder ga ik ervoor zorgen dat we thema's oppakken die geschikt zijn voor al onze media. Radio en internet zijn dan meer geschikt voor het snelle nieuws, en de krant voor reflectie. Bij echt ‘breaking news' wil ik ervoor zorgen dat de redacties gezamenlijk een vuist gaan maken. Uiteindelijk werken we toe naar één enkele redactie. Het is van belang dat radio-, kranten- en internetredacteuren fysiek bij elkaar in de buurt zitten."

Ben je ook bezig met burgerjournalistiek?
"Ja. Voor onze ICT-special van vandaag kunnen lezers eigen podcasts maken. Dat willen we structureel gaan doen. Daarnaast willen we dat lezers ook meer foto's en tips met ons gaan delen. Daarnaast lanceren we binnenkort een nieuw SMS-systeem. Mensen kunnen straks eenvoudig reageren op stellingen die we via één van onze media bekendmaken. Dat gaat dwars door de media heen. Een stelling kan op de radio worden aangekondigd, en online kunnen peilingen dan real-time worden gevolgd. Dat is ook een manier om mensen te laten participeren."

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

"Vanaf 2003 was hij ad interim hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.". Dat lijkt me niet. Michiel Bicker Caarten was tot voor kort hoofdredacteur. Fuller was adjunct.

Remco (Emerce)

@Jeroen. Dank voor je reactie. Dit is ondertussen aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond