Deel dit artikel
-

John de Mol vergroot belang in gamesbedrijf Ubisoft

Talpa, het investeringsvehikel van John de Mol, heeft zijn greep op de van oorsprong Franse maker van computerspelletjes, Ubisoft Entertainment, verstevigd. De Mol heeft volgens de Autoriteit Financiële Markten nu meer dan tien procent van de aandelen in zijn bezit.

Begin februari meldde Talpa al bij de Autoriteit Financiële Markten dat het vijf procent van de aandelen had in Ubisoft. Kennelijk heeft De Mol het belang nu uitgebreid.

Ubisoft maakt onder meer games voor de x-box, maar biedt ook online games aan zodat mensen simultaan kunnen gamen op internet. Volgens Ubisoft staat het wereldwijd in de top 5 van gaming portals. Dit jaar was bedrijf ook van plan om het spel ‘The Matrix Online’ in samenwerking met Warner Bros uit te brengen, maar dat gaat niet door.

Gisteren maakte Ubisoft nog een overname bekend. Het koopt Wolfpack Studios. Dat ontwikkelde onder meer het spel Shadowbane voor de pc en de mac. In het gebroken boekjaar 2002/2003 had Ubisoft een bedrijfsresultaat van 37 miljoen op een omzet van 453 miljoen euro.

Wat de reden is dat John de Mol via Talpa inevesteert in Ubisoft is niet duidelijk. Bij Talpa was gisterenmiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht

11 Reacties

dnhk

komt het toch nog goed met de gamesmarkt in Nederland? Dit lijkt een me een belangrijke stap in de nieuwe initiatieven die John de Mol wil gaan nemen met zijn "nieuwe productiemaatschappij" ben erg benieuwd wat zijn plannen zijn.Hoe zit het eigenlijk met die boys van lostboys zijn die niet al ruim 4 jaar bezig met een dom schietspelletje wat wel gehyped wordt maar nog steeds niet op de markt is?

Koen Verhagen

"Wat de reden is dat John de Mol via Talpa inevesteert in Ubisoft is niet duidelijk. " Vrij eenvoudig optelsommetje, volgens mij. Belang in Ubisoft + zijn belang in Versatel = Groot vertrouwen in online multiplayer gaming.

Jasper

Een optelsommetje dat inderdaad makkelijk te maken is. En hoewel ik het er wel mee eens ben, hoeft deze niet persé waar te zijn. Zou Talpa's investering in Spyker op een zelfde manier uitgelegd worden, dan zou het dus een online racing game moeten worden ;o). Meer voor de hand ligt echter een minder visionaire reden: geld.Natuurlijk zal John de Mol heel wat multimediavisionaire plannen aan het uitdokteren zijn, maar als er snel veel geld verdiend kan worden, zal het John weinig uitmaken of dat in de automobiel-, gaming- of wasmiddelenbranche is.

Koen Verhagen

Hmm, toch niet zo'n eenvoudig optelsommetje. De Mol heeft zijn belang in Versatel net afgebouwd tot iets meer dan een procent.

Leo

@Koen: de Mol heeft net zijn belang in Versatel teruggebracht van 10,1% naar 1,3%

lostboys

Lostboys heet tegenwoordig Guerilla en zijn bezig aan Killzone. Een spel dat heel Ubi Soft doet vebleken.

Aapje

Hahaha, wat een onzin. Lost Boys heet tegenwoordig Lost Boys maar ze hebben hun games team 'verkocht' aan Media Republic en werken nu verder onder de naam Guerilla. De vergelijking slaat helemaal nergens op. Ubi is een publisher met eigen developers, Guerilla is een piepkleine developer. Daarbij werkt 'lost boys' games al jaren aan home console spellen maar na Dodgem Arena (PSX) is er niets meer uit gekomen. De site is ook al meer dan een jaar "under construction". http://www.guerrilla-games.com/

a treur jr

Heren, heren is het de oplettende emerce bezoeker en redactie niet opgevallen dat het de Mol's Talpa gaat om content voor jongeren. Talpa heeft belangen in TVcorp (Robotwars), Fox (inmiddesl 10 %), Ubisoft, en ook nog in muziek EMI. Als dit geen syndicaat in wording is? Lost Boys en Media Republic spelen geen rol van belang in dit multimediale spel. TV, internet en console games daar gaat het om. Niet om stills en een beetje audio (Jong Zuid) wat verdwaalde Beurspelletjes of en een game van een jaar oud. Ik heb begrepen dat Sony met belangstelling kijkt naar deze ontwikkelingen.

Aapje

Het is Albert Treur Junior! TVFormat, kom kom kom.. BLaF, kom kom kom….Wat wil je zeggen Treur? Wat maakt het uit?

a treur jr

aapjestaartje. anoniem he, dat zegt alles!

Joep

"Hoe zit het eigenlijk met die boys van lostboys zijn die niet al ruim 4 jaar bezig met een dom schietspelletje wat wel gehyped wordt maar nog steeds niet op de markt is?" Als je schietspelletjes dom vind dan klopt dat wel ja :)Aan de andere kant, ga je klagen over bv. de nieuwe star-wars film omdat ze daar ook al meer dan 8 maanden mee bezig zijn ? Een spel maak je niet 'even' in een jaartje, zeker niet als je ook alle technologie er eerst zelf voor moet ontwikkelen.Als ze 't 'even' snel in elkaar zouden zetten zou jij weer lopen zeiken dat ze er te weinig aandacht aan besteed haden 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond