Deel dit artikel
-

Google zet stap op gebied videoadvertenties

Google zet een nieuwe stap op het gebied van videoadvertenties. Het bedrijf start met AdSense for Video. Website-eigenaren kunnen zelf kiezen wanneer een in-stream commercial verschijnt in een door hen gepubliceerde video.

Op het weblog Inside AdSense maakt Google bekend dat een beperkte groep gebruikers van advertentienetwerk AdSense de videoadvertenties gaat testen. Google schrijft dat de test bedoeld is om inzicht te krijgen in ‘welke vormen van adverteren in video's het beste werken.'

Een website-eigenaar bepaalt op welk moment Google een advertentie kan tonen in een video. Google spreek van in-stream videoadvertenties. Dit is een andere vorm van adverteren dan Google uittest met YouTube. Op YouTube verschenen twee weken geleden de eerste in-video tekstadvertenties. Kijkers naar video's met zulke advertenties zien onderin beeld een tekstadvertentie verschijnen. Als een kijker op zo'n advertentie klikt, opent een videocommercial ‘over de lopende video heen.'

Bij de in-video tekstadvertenties op YouTube hebben kijkers de keuze of ze een commercial willen zien, bij de in-stream commercials níet. Door de tests die Google doet met beide vormen, kan het bedrijf de effecten van de twee advertentievormen vergelijken.

Afgelopen week schreef Emerce over verschillende start-ups die nieuwe vormen van video-advertentietechnologie leveren. Deze partijen, Adap.tv, ScanScout en Adjustables, nemen afstand van de nog dominante pre-roll, een korte commercial voorafgaand aan een video. De partijen kiezen voor in-video advertenties, al dan niet in de vorm van een tekstadvertentie.

Google startte enige tijd geleden overigens al met andere video-initiatieven voor deelnemers aan Google AdSense, waaronder Click-to-play videoadvertenties. Dat zijn videoadvertenties die verschijnen als banners op een website. Als een websitebezoeker op zo'n banner klikt, start een commercial met afspelen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond