Deel dit artikel
-

Nederlandse versie van fotosite Flickr

Yahoo is bezig met een Nederlandse versie van de populaire fotosite Flickr. Het is één van de diensten die Yahoo in Nederland binnenkort wil lanceren. Dat zegt Pepijn Breijder, directeur van Yahoo Nederland.

Het Nederlandse domein van Flickr (www.flickr.nl) is overigens niet in het bezit van Yahoo, blijkt uit gegevens van de SIDN. Eigenaar van het domein is Ilse Media. Het bedrijf registreerde het domein eind 2004, nog voordat Yahoo de fotosite overnam.

Flickr bestaat sinds begin 2004. Een jaar na de lancering werd de fotosite overgenomen door Yahoo. De site groeit op dit moment flink en haalde enkele weken geleden een record, toen op één dag meer dan twee miljoen foto's op de site werden geplaatst. Flickr heeft meer dan acht miljoen geregistreerde gebruikers en was een van de pioniers op het gebied van 'tags', kernwoorden die de inhoud van foto's, video's of tekstcontent beschrijven.

Volgens Breijder, de hoogste baas van Yahoo Nederland, is het nuttig om een Nederlandstalige versie van Flickr te hebben. "We willen de site lokaal toegankelijk maken."

Wanneer de Nederlandse versie van Flickr gereed is, kan Breijder nog niet zeggen. Wel wist hij te vertellen dat de lancering van een Nederlandse versie van de sociale vraag-en-antwoorddienst Yahoo Answers als eerste op het programma staat. "Die versie laat niet lang meer op zich wachten," aldus Breijder.

Answers is in veel landen erg succesvol en heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen gebruikers. Breijder heeft niet de illusie dat Answers in Nederland net zo succesvol wordt als in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Maar hij denkt wel dat de dienst hier veel potentie heeft.

Yahoo Nederland breidt uit
Yahoo is sinds eind vorig jaar bezig haar Nederlandse portal op te vullen. Lange tijd was de Nederlandse portal vrijwel leeg, totdat eind vorig jaar de site werd opgevuld met de onderdelen Dating en Auto. "Tot kort geleden was Nederland een onbelangrijke markt voor Yahoo," zegt Breijder. "Maar we zijn nu bezig om een belangrijkere speler op de markt te worden."

Organisatorisch is Yahoo in Nederland bezig met een heroriëntatie. De medewerkers van de drie onderdelen van Yahoo – Kelkoo, Yahoo Media en Yahoo Search Marketing – zullen vanaf deze zomer in één pand werken. Op dit moment zijn de onderdelen nog op drie verschillende locaties gevestigd.

Bron foto: bluebirdsandteapots. Overgenomen volgens Creative Commons-licentie

Deel dit bericht

9 Reacties

Matthijs Rouw

Om nog maar even wat meer user generated content over meerdere bronnen te gaan versplinteren en dus de foto's van de andere 'helft' te onthouden. Misschien heeft men hier problemen met de naam 'Flickr'? Dan zou het slim zijn om de site een andere Nederlandse naam te geven en toch de foto's te tonen in de Engelstalige versie

herman van dompseler

Nederland hoeft niet te wachten op de sociale vraag- en antwoorddienst van yahoo answers. Sinds kort is hellup.nl actief op http://www.hellup.nl. Hellup.nl is gericht op Nederland en geeft nederlandse hellupers op een eenvoudige en vriendelijke manier toegang om hun vragen en antwoorden te delen.

Johan v d Gaag

En hoorde gisteren op Radio-Online over Numpa.nl de nederlandse Twitter in wording. En verdorie ook op Sync.

Bertil

Altijd aardig om zo af en toe oude stukjes te lezen. Mooie beloftes maar we zijn nu twee jaar later en nog steeds geen Nederlandstalige Flikker…..

peter

Goed plan om een nederlandse site te maken , maar ik zou de naam inderdaad veranderen.

Peter

Joris Smits

We zijn nu acht jaar verder en ik zie nog steeds niets dus zxal het ook wel nooit wat worden.

willem rietveld

eindelijk, lang op moeten wachten.
maar binnenkort is het zover.

Willem Rietveld

Ik schreef 2012 eindelijk Nederlandse Flickr nu schrijf ik
Walgelijk nog steeds niet .
Ik zeg mijn account bij Flickr op. En zeg tegen Pepijn jammer joh, dit was de kans om nog groter te worden.

rosalie

hahaha…overal hetzelfde liedje en dan zit je ergens goed….wordt het weer opgeheven…..panoramio…….ipernity…….Flickr…….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond