Deel dit artikel
-

Kranten zien printadvertenties Google zitten

Op dit moment plaatsen 225 Amerikaanse kranten Google advertenties in hun papieren edities. De kranten zijn samen goed voor meer dan de helft van de totale oplage van Amerikaanse kranten. Alle Amerikaanse adverteerders die gebruikmaken van AdWords kunnen voortaan advertenties plaatsen in de papieren edities van kranten.

Google startte de test met printadvertenties in november 2006. In het begin deden zo'n zeventig kranten en een kleine groep adverteerders mee aan de test. Ondertussen doen er 225 kranten mee. De totale oplage van de kranten is bijna dertig miljoen.

Google Print Ads is de officiële naam van het offline advertentieprogramma. Print Ads is in Amerika nu úit de testfase. Alle Amerikaanse gebruikers van AdWords kunnen er voortaan voor kiezen om ook advertenties te plaatsen in printedities van kranten. Kranten kunnen zonder opgave van reden weigeren om advertenties te plaatsen.

The New York Times is een van de deelnemende kranten. "Via Google Print Ads hebben we nieuwe adverteerders binnengehaald," zegt een woordvoerder van de krant. "Deze adverteerders waren óf te klein om in een nationale krant te adverteren óf hadden nog niet gedacht aan prinadvertenties, omdat ze vooral aan ‘online business' doen."

Google kiest ervoor om het Print Ads programma open te stellen voor al haar adverteerders omdat het netwerk van kranten nu groot genoeg is.

Adverteerders selecteren kranten waarin ze willen adverteren en bieden vervolgens op advertentieruimte. De krant bepaalt of het in gaat op een bod en een advertentie wil plaatsen. Als bewijs van plaatsing ontvangen adverteerders een dag na plaatsing een afbeelding van de reclame-uiting.

Google is niet het enige internetbedrijf dat samenwerkt met krantenuitgevers. Yahoo werkt inhoudelijk en commercieel (advertenties) samen met een groep van 260 kranten.

Afbeelding van Gerroffmyland (Creative Commons).

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Serge

Ik ben wel erg benieuwd naar een voorbeeld, nu…

Aart Wallet

Hmmm..Ik denk: Schoenmaker blijf bij je leest…Laat print aan anderen over en blijf sterk in online.

Wilfred Stomp

Dit ziet er erg goed uit. Een zeer gebruiksvriendelijke manier om je online advertenties uit te breiden naar geprintte advertenties. Een voorbeeld demo vind je op:  http://services.google.com/printads/wwwdemo/#slide=2  Wilfred Stomp2Bfound

Joop Koppen

Ik ben ook heel benieuwd hoe de ads in de krant getoond gaan worden of wanneer het in Nederland mogelijk is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond