Deel dit artikel
-

Vertrek Rasmussen leidt tot records op Rabosite

[UPDATE] Het wegsturen van geletruidrager Michael Rasmussen heeft gezorgd voor een flinke stijging van het bezoek aan de tourpagina’s binnen de Rabobanksite. De pagina’s worden vandaag meer dan drie keer zoveel bezocht als op andere tourdagen. De Tour-livestream op de NOS site trekt vandaag juist veel minder bezoekers dan op andere dagen.

"Vanochtend zijn we door de grens van een miljoen pageviews gegaan," vertelt woordvoerder Lohman van de Rabobank aan Emerce. Ongeveer honderdduizend daarvan zijn er vandaag – tot 13.00 uur – gerealiseerd. Dat aantal zal nog flink stijgen in de loop van de dag, tot boven de 150.000.

Op een gemiddelde Tourdag worden er zo'n 50.000 tourpagina's bekeken binnen de Rabobanksite.

Ook de website Rabo Sport TV draait goed vandaag, zegt Lohman. Op de site staan video's die zijn gemaakt door een eigen televisieteam van de Rabobank. Tot 12.00 uur vanochtend zijn er zo'n 30.000 video's bekeken. Op een totaal van 300.000 bekeken video's sinds de start van de Tour de France. Gemiddeld worden er zo'n 15.000 video's per tourdag bekeken. Best bekeken video is die waarin directeur Theo de Rooij van de Rabobank wielerploeg vertelt dat Rasmussen uit de tour wordt gezet.

Rasmussen is woensdagavond door de directie van de Rabo-wielerploeg uit de Ronde van Frankrijk gehaald. De reden: De Deen loog verschillende keren over zijn verblijfplaats.

Video's gebruikt door NOS
De video's die te zien zijn op Rabo Sport TV zijn gratis en worden ook via Zoom.in gedistribueerd over ruim 80 sites, waaronder Telegraaf.nl, AD.nl en NU.nl.

De video's van de Rabobank – waaronder het statement van De Rooij – zijn tijdens de tour regelmatig gebruikt door de NOS tijdens uitzendingen over de Tour. De oplettende tv-kijker kon bij deze items rechts bovenin het scherm een Rabobank Logo zien.

Cijfers NOS
Op donderdag trok de Tour-livestream van de NOS een stuk minder kijkers vergeleken met een dag eerder. Woensdag was een recorddag voor de NOS, zegt Roeland Stekelenburg, hoofd internet bij de NOS. Toen werd de Live Tourstream in totaal bijna 600.000 keer opgevraagd.

Op woensdag keken op de piekmomenten zo'n 50.000 mensen gelijktijdig naar de livestream op de NOS toursite. Op donderdag waren dat er zo'n 20.000. Een daling van zestig procent.

Update 16:20 uur: streamingcijfers van NOS toegevoegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond