Deel dit artikel
-

KPN aast op Tele2 België

KPN voert overnamegesprekken rondom de Belgische dochter van het Zweedse telecombedrijf Tele2. Volgens Tele2 zijn er meerdere gegadigden.

Vorige week meldde de Vlaamse krant De Tijd al dat KPN in de running was om Tele2 België over te nemen, vanochtend bevestigt het telecombedrijf dat aan het Financieele Dagblad. Volgens het Nederlandse bedrijf is de overname nog niet in kannen en kruiken.

Volgens de krant bedraagt het overnamebedrag rond de 100 miljoen euro.

KPN niet alleen

In een vanochtend gepubliceerde verklaring zegt het Nederlandse kantoor van Tele2 dat er verscheidene partijen belangstelling tonen voor de overname van de Belgische dochter. Welke partijen dat zijn en of dat uiteindelijk leidt tot een overname, maakt Tele2 niet bekend.

KPN beschikt in België reeds over een eigen mobiel telecombedrijf in de vorm van Base. Net als in Duitsland en Nederland bedient Base de lokale markt met verscheidene merken, gericht op specifieke doelgroepen. Een eigen vast telecomnetwerk heeft KPN in België niet, noch 'vaste belklanten'.

Mochten de gesprekken tot een overname leiden, dan krijgt KPN daarmee enkel een klantenbestand in handen. Tele2 beschikt, anders dan in Nederland, niet over een eigen infrastructuur. Tele2 huurt zijn capaciteit bij het voormalig staatsbedrijf Belgacom.

Jaaromzet 102 miljoen

Uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2007 blijkt dat Tele2 België een omzet boekte van 34 miljoen euro, waarvan 20 miljoen op de consumentenmarkt. Tele2 bedient in totaal 323.000 klanten. Over heel 2006 boekte Tele2 België een omzet van 102 miljoen euro.

Mocht KPN ook Scarlet, van oorsprong een Nederlands bedrijf, overnemen dan zou het een stevige positie op de Belgische markt in Vlaanderen en Wallonië krijgen. Scarlet is de nummer drie telecomaanbieder en beschikt over een groot eigen netwerk.

Eind juli, tijdens de vervroegde presentatie van de kwartaalcijfers, maakte KPN bekend ICT-dienstverlener Getronics over te willen nemen. KPN biedt daarvoor 766 miljoen euro. Getronics is sterk op de Benelux-markt maar is ook in Amerika en elders in Europa actief. Met een overname van Tele2 zou KPN zijn Belgische marktpositie verstevigen en, zeker op de zakelijke markt, fors uit kunnen breiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond