Deel dit artikel
-

Gratis studieboeken bij Selexyz

Boekhandelketen Selexyz biedt gratis studieboeken ter download aan. In de PDF-bestanden zitten reclameboodschappen. Dat maakte Selexyz woensdag bekend.

De keten werkt samen met de Deense uitgeverij Ventus die in Duitsland, Zweden en Denemarken al langer downloads van studieboeken aanbiedt. Dat de downloads gratis zijn komt doordat er om de paar pagina’s advertenties in staan.

Onder de adverteerders zijn Deutsche Bank, British Airways, HSBC, FairFood, Stichting Surf, NewBricks, SBRecruitment en de uitzendbureaus De Werkstudent en Studentenbaan.nl.

De downloads in PDF-formaat zijn beschikbaar op de site Selexyzdownloads.nl. De eerste boeken gaan over management, economie, rechten, natuur- en scheikunde, techniek, wiskunde en carrière. Momenteel zijn er nog maar een kleine 20 boeken beschikbaar.

Gebruikers moeten de gratis downloads in hun winkelwagentje stoppen en hun e-mailadres achterlaten om de boeken te kunnen downloaden. Het Deense Ventus heeft in Nederland ook de site Studentensupport.nl.

Selexyz verkoopt via Studentenboek.nl ook uittreksels van achthonderd titels en tweedehands studieboeken. Volgens Selexyz-directeur Matthijs van der Lely zijn er in de eerste dagen daarvan al ‘duizenden bestellingen’ binnengekomen. Ook Bol.com is sinds een paar maanden actief in de markt van tweedehands studieboeken.

Moedermaatschappij Boekhandels Groep Nederland (BGN) van de Selexyz is eigendom van onder meer NPM Capital en Wolters Kluwer.

Bron foto: Jake Bouma (CC) 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond