Deel dit artikel
-

Paramount krijgt miljoenen om Blue Ray te laten vallen

Als we de New York Times mogen geloven, dan is de overstap van Paramount naar exclusieve hd-dvd-distributie ingegeven door omkoping. Paramount zou meer dan $ 150 miljoen gekregen hebben om het blu-ray-formaat te laten vallen.

Paramount en Dreamworks kondigden enige dagen geleden aan dat ze hun komende films, waaronder Transformers en Shrek 3, alleen op hd-dvd zouden uitbrengen. De filmstudio bracht tot voor kort films op zowel hd-dvd als blu-ray uit.

Volgens de New York Times heeft Viacom, eigenaar van Paramount en Dreamworks, maar liefst $ 150 miljoen ontvangen voor deze 'beslissing'. De $150 miljoen wordt niet zozeer in cash uitgekeerd, maar in de vorm van 'promotionele garanties'. Zo wil Toshiba de release van Shrek 3 gaan gebruiken voor een marketingcampagne.

De deal loopt 18 maanden, waarna het Paramount vrij staat om weer films op het blu-ray-formaat uit te brengen.

Deel dit bericht

1 Reactie

M

Uiteraard zegt Microsoft in hun commentaar dat ZIJ i.i.g. niks hebben betaald. Ik wed dat ze er toch achter zitten. Zo indirect mogelijk, natuurlijk. Maar wel hoofdverantwoordelijk.Welk bedrijf anders zou zoveel geld kunnen missen voor zo'n deal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond