Deel dit artikel
-

Volkswagen zet mobiele telefoon in

Volkswagen heeft een mobiele verkeersdienst voor haar Nederlandse klanten gelanceerd. Klanten kunnen vanaf hun mobiele telefoon route-, file- en weerinformatie opvragen. Het automerk zet de dienst onder meer in voor mobiele marketing. “We zijn zo voortdurend in contact met de klant”

Deze maand heeft Volkswagen zo'n 200.000 Nederlandse klanten een e-mail gestuurd waarin het de nieuwe dienst, Volkswagen Mobiel, onder de aandacht brengt. Klanten kunnen de dienst gratis op hun mobiele telefoon downloaden. De mobiele dienst geeft route, file- en weerinformatie. Het gaat om actuele informatie, die afkomstig is van verschillende partijen, waaronder Routenet. De dienst is gratis voor klanten. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld de mobiele verkeersinformatie van de ANWB of TomTom, waarvoor gebruikers betalen.

Waarom biedt Volkswagen in Nederland deze dienst aan? "Het merk staat via de mobiele telefoon voortdurend in contact met haar klanten," vertelt Mark Offenberg van Service2Media, het bedrijf dat de dienst ontwikkelde en host. "Het automerk kan zo informatie onder de aandacht van klanten brengen. Bijvoorbeeld over nieuwe modellen, winterbanden of de mogelijkheid tot het maken van een proefrit."

Goed gevoel
Het toepassen van mobiele marketing is volgens Offenberg overigens niet de belangrijkste reden voor Volkswagen om de dienst, die onderdeel is van het Volkswagen Loyaliteitsprogramma, te lanceren. "Belangrijker is om klanten iets handigs te bieden dat ze een positief gevoel geeft over Volkswagen en waar ze over gaan praten."

Klanten die gebruik willen maken van Volkswagen Mobiel moeten zich met hun klantnummer aanmelden voor de dienst op de website van Volkswagen Inclusief, het loyaliteitsprogramma van het automerk. Zij ontvangen vervolgens een sms-bericht met daarin een link. Na het klikken op de link, kan een klant de dienst (een Java-programmaatje) op zijn mobieltje downloaden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Iwan Banens

Hele mooie toepassing van Volkswagen die ontwikkeld is door Service2Media. Vergroot het gebruiksgemak voor de gebruiker. Kleine aanvulling wel bij de verwijzing naar de betaalde verkeersinformatie van de ANWB. Via de mobiele internet site van de ANWB ( http://pda.anwb.nl ) zijn files, wegwerkzaamheden, verkeerscams, etc. gratis te bekijken. Hiervoor is geen registratie, abonnement of andere vorm van betaling nodig

bart van der Velden

Dat Volkswagen zijn zinnen heeft gezet op een stuk uit de mobiele telefonie markt is wel duidelijk. Zo zijn ze ook in gesprek met Apple.Check de link: http://www.dutchcowboys.nl/marketing/11151

Ernst

Ik experimenteer al een tijdje met buien radar (bewegend beeld) op mijn telefoon (rss in mms). Erg handig dit soort tools en leuk dat volkswagen het doet (wie volgt?). Er is geen client voor nodig en dus kan iedereen die mms kan ontavangen het gebruiken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond