Deel dit artikel
-

Nog meer records voor Buienradar

De zomer van 2007 zorgde voor de doorbraak van Buienradar. De site bereikt ondertussen meer Nederlanders dan Nu.nl. Commercieel komt de site ook op gang.

Dat Buienradar ondertussen een begrip is in Nederland, schreef Emerce begin juli al. Toen ging het over de recordmaand juni. In die regenachtige maand trok de site zo'n drie miljoen unieke bezoekers.

Door alle media-aandacht die de site kreeg én door heel veel extra regen trok Buienradar in juli nog eens een flink aantal meer bezoekers. Volgens oprichter Erwin Rijkaart ging het om vijf en een half miljoen unieke bezoekers in die maand. Zo'n negentig procent daarvan kwam uit Nederland.

Volgens de STIR-cijfers van juli is Buienradar de vierde site van Nederland. Alleen Markplaats, MSN Messenger en Startpagina zijn populairder volgens de metingen. Publiekstrekkers als Hyves en Nu.nl bereiken minder Nederlanders. De STIR (Stichting Internetreclame) meet welk percentage van de internettende Nederlanders van boven de dertien minimaal één keer per maand een site bezoekt. Buienradar bereikt een kwart van de Nederlanders, aldus de STIR.

Commercie
Hoe zit het met commerciële succes van Buienradar? Rijkaart: "Zoals het er nu voor staat, draaien we dit jaar break-even." Dat betekent dat de site in 2007 een advertentie-omzet zal hebben van tussen de vier- en vijfhonderdduizend euro. Buienradar verdient vooral aan advertenties die via het netwerk van AdLink worden geplaatst. "We vullen de site daarnaast op met Google advertenties."

Buienradar betaalt per jaar 300.000 euro aan licentiekosten voor de radar- en satellietbeelden. Daarnaast betaalt Rijkaart zo'n twee ton ‘voor het dataverkeer'.

Het hele jaar door
De zomermaanden zijn topmaanden voor Buienradar. Rijkaart verwacht dat het jaargemiddelde tussen de twee en drie miljoen unieke bezoekers per maand zal liggen, een stuk lager dan in de zomer. "Het weer is voor veel mensen belangrijker in de zomer, omdat ze dan veel buitenactiviteiten plannen." Om het bezoek ook in andere maanden op peil te houden, toont Buienradar, naast radarbeelden, sinds vorige week ook satellietbeelden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond