Deel dit artikel
-

Pathé-films reserveren via de mobiele telefoon

Een trailer bekijken en vervolgens het bioscoopkaartje reserveren op de mobiele telefoon kan vanaf vandaag met een nieuwe telefoonprogrammaatje van Pathé.

De Nederlandse vestiging van de bioscoopketen brengt een gratis programma op de markt waarmee filmfans van alle Pathé-theaters kunnen zien waar welke film hoe laat draait. Met een enkele klik op de telefoon kunnen films gereserveerd worden.

Het mobiel reserveren van een film gaat vooralsnog door vanuit het programma een 0900-nummer te bellen. "Maar in 2008 wordt er een directe koppeling met internet gemaakt", zegt Rogier van Duyn. Van Duyn is commercieel directeur van het Haagse bedrijf Sharewire.

Sharewire levert de technologie achter de mobiele Pathé-catalogus. Deze zogeheten Mobicat-technologie, begin 2007 gelanceerd, maakt het uitgevers van films, muziek en andere digitale producten mogelijk om in een aparte browser uitgebreide en actuele productinformatie te verspreiden. De catalogi worden via een mobiele internetverbinding bijgewerkt.

Het Haagse bedrijf, dat in februari een kapitaalinjectie van 1,2 miljoen euro kreeg van Main Capital, opende onlangs een verkoopkantoor in Londen. Daarmee wil het zich zichtbaarder maken op de Europese mediamarkt.

RTL Nieuws brengt dit najaar een telefoonprogramma op de markt op basis van Mobicat-technologie. Van Duyn hoopt binnenkort ook met twee andere grote Nederlandse uitgevers vergelijkbare contracten te tekenen. Namen van deze partijen houdt hij voor zich.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bart Schrooten

Slim..en dan meteen even een aanbeveling doen voor een andere film! Of loop ik op de zaken vooruit..

Marc Fonteijn

Aangezien de toepassing toch een internet verbinding op je telefoon vereist vraag ik me af of Pathe ook niet gewoon een mobiele site zou kunnen ontwikkelen ( http://m.pathe.nl )? Niet als vervaning van de applicatie maar als toevoeging. Overigens heb ik na het smsen naar 4443 niks meer terug ontvangen. Zit ik alsnog zonder filmgids…

Marc Fonteijn

Ik heb ondertussen de applicatie gestalleerd en moet zeggen dat het toch wel erg fijn werkt. Het duurde ongeveer 15min na het smsje voordat ik iets terug kreeg.  Ben er niet aan toe gekomen om het heel uitgebreid te testen maar de eerste ervaring was zeker positief en als ik heel eerlijk ben dan moet ik zeggen dat het gebruikersgemak van de applicatie toch wel beter is dan van mobiel internet op dit moment (zelfs om mijn geavanceerde gadget).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond