Deel dit artikel
-

Buitelaar digitale baas Endemol

Het gerucht ging al enige weken en nu komt Endemol met de bevestiging: Michiel Buitelaar is in dienst getreden bij de internationale tak van de televisieproducent.

Op 1 januari van dit jaar legde Buitelaar (zie foto) zijn functie als directeur Consumentenmarkt vaste telefonie bij KPN neer. Bij dat bedrijf, waar hij sinds 2004 werkte, was hij onder meer betrokken bij merken als XS4all, Planet en Het Net. Reden voor zijn vertrek bij KPN was een organisatorische verandering.

Over zijn vertrek en toekomst zei hij eerder tegen het Financieele Dagblad: "Ik zal in de Telecom- en mediasector actief blijven. Ik vind het erg leuk en heb er verstand van. Ik zie mezelf niet eindigen in een koekjesfabriek."

Het afgelopen half jaar had Buitelaar geen vaste betrekking. Op e.day vertelde hij in een video-interview onverwacht dat zijn toekomst bij Endemol ligt. "Je gaat vast bij een heel klein bedrijf stoere web 2.0 dingen doen," zei interviewer Bram Alkema tegen Buitelaar. Deze gaf het antwoord: "Ik ga één dezer dagen aan de slag bij Endemol." Het interview vond plaats op een ‘videopodium' van Dutchview, Info.nl en Adobe.

Vandaag vertelde woordvoerder Peter Krenn van Endemol Holding meer details over de benoeming. "Michiel is inderdaad net bij ons in dienst getreden. Hij wordt verantwoordelijk voor 'digital media en new business'."

"Wij komen binnenkort met een persbericht. We hebben onze redenen om daar nog mee te wachten. Intern is de benoeming al wel bekend gemaakt."

Meer digitale ambities
De functie van Buitelaar is volgens Krenn ‘deels een nieuwe functie.' William Linders is nu director digital media, en blijft dat in ieder geval de komende maanden nog. "Buitelaar komt tussen de Raad van Bestuur en Linders in te staan." De digitale tak lijkt daarmee bij Endemol een meer strategische positie te krijgen. "Dat is inderdaad zo. Dit zegt iets over onze digitale ambities," zegt woordvoerder Krenn.

Linders gaf leiding aan een digitale afdeling van zo'n zes man. Buitelaar wordt verantwoordelijk voor deze afdeling, maar zijn werkterrein gaat verder dan dit onderdeel. "Hij gaat binnen de hele holding adviserende en coördinerende taken oppakken," aldus Krenn.

Hoe zit het met de positie van Linders? Krenn: "Hij is tot het einde van dit jaar gewoon in dienst. Daarna moeten we kijken welke rol er voor hem is weggelegd. Dat kan binnen Endemol zijn, bijvoorbeeld op een andere plek, of bij een andere organisatie."

Eén ding heel goed doen
Tijdens e.day zei Buitelaar zelf over zijn nieuwe baan. "Het is leuk om binnen een bedrijf dat één ding heel goed kan, te kijken of dat bedrijf ook goed kan zijn in andere dingen. Ik denk dat er bij Endemol synergy zit tussen de kern- en digitale activiteiten."

Foto door: Erwin Boogert (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ineken

je moet toch wat als kpn z'n strategie 180 graden draait… ben beniuewd of endemol iets maakt van interactiviteit… ik zie ze tot op heden alleen maar leuren met belspellen en op internet zijn ze onvindbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond