Deel dit artikel
-

Live search aangepast

Om het gat tussen zijn eigen zoekdienst en Google te verkleinen heeft Microsoft zijn online zoekdienst Windows Live Search aangepast. De nieuwe zoekfunctie gaat relevantere zoekresultaten tonen en combineert tekst, video en ander informatie op één enkele webpagina.

Volgens Microsoft is zijn Windows Live Search-dienst nu technologisch net zo goed als die van concurrerende zoekdiensten. Vanaf de lancering van zijn zoekdienst in 2003 liep Microsoft altijd achter de grote jongens aan.

"Microsoft is realistisch. Het bedrijf denkt niet dat het morgen wakker wordt en Google heeft ingehaald," aldus Allan Weiner, analist bij het onderzoeksbureau Gartner. "Op dit moment wil Microsoft vooral de dienstverlening aan de huidige gebruikers verbeteren."

Deel dit bericht

1 Reactie

Eduard Blacquie

Op basis van onderzoek weet Microsoft dat ruim 90%(!) van de gebruikers aangeeft dat het probleem de relevantie van de zoekresultaten betrof. Daar is nu dus hard aan gewerkt. Daarnaast worden er meer soorten informatie in de zoekresultaten gepresenteerd (zoals video, afbeeldingen en lokale informatie), in feite weinig origineel en ligt geheel in lijn met de Universal Search gedachte van Google: http://www.edwords.nl/2007/05/16/google-universal-search-google-20/ De Nederlandse Live Search heeft deze functionaliteiten nog niet. Interessant is ook dat Microsoft op 15 november a.s. Microsoft Webmaster Tools lanceert. Zie ook het uitgebreide verslag: http://www.edwords.nl/2007/09/30/microsoft-zoekmachine-live-search-vernieuwd/  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond