Deel dit artikel
-

Nieuw interactief tv-platform

Tele2 en Lijbrandt Telecom gaan werken met het interactieve tv-platform van het Hilversumse Avinity. RTL, de Volkskrant en reissite Zoover gaan het platform gebruiken.

Met het platform kunnen contentaanbieders extra interactieve omgevingen aanbieden onder de afstandsbediening.

"Het voordeel van ons systeem is dat het werkt in combinatie met elke settopbox of uitzendtechniek, daar is het niet aan geboden. Dat is voor partijen die iets met interactieve tv willen gunstig, omdat de digitale tv-markt nu erg veel verschillende standaarden kent", zegt Ronald Brockmann van Avinity tegen Emerce.

Tele 2 en Lijbrandt, dat rond Hillegom een glasvezelnetwerk heeft, zijn de eerste tv-aanbieders die het systeem van het Hilversums bedrijf gaan gebruiken. Avinity praat nog met andere bedrijven. Kabelmaatschappij UPC gebruikt voor haar interactieve diensten OpenTV.

Avinity's platform Rendercast werkt met het uitzenden van de applicaties via tv-beelden. De applicatie draait op de Avinity-server. Daardoor maakt het niet uit welke settopbox er wordt gebruikt en kunnen contentleveranciers via Avinity updates doorvoeren, in plaats van per tv-aanbieder afzonderlijk.

Een van de eerste content-leveranciers dat via Avinity werkt is de Volkskrant met VK.tv. Met de afstandsbediening kunnen kijkers door een catalogus van
Volkskrant-filmpjes bladeren. Later volgt ook het gebruik van de reiscommunity Zoover op televisie. Op Zooover staan recensies van reisbestemmingen en kunnen ook reizen worden geboekt. Ook RTL gaat Rendercast gebruiken voor een eigen interactieve omgeving waarop on-demand programma's kunnen worden aangevraagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond