Deel dit artikel
-

Meer reclame bij Microsoft

Binnen een paar jaar moet 25 procent van de omzet van Microsoft voortkomen uit reclame. Dat zegt Microsoft CEO Steve Ballmer.

Ballmer uitte het streven op een bijeenkomst van reclamebedrijven en adverteerders. "Op den duur zal al het advertentiegeld via een digitaal platform lopen", aldus de Microsoft-topman.

Zijn opmerkingen onderstrepen dat het Microsoft menens is wat de strijd met Google betreft. Ook kunnen ze als een rechtvaardiging gezien worden voor de overname van advertentiebedrijf aQuantive, half mei, voor zes miljard dollar. Dat is het grootste bedrag dat Microsoft ooit voor een overname neertelde, wat het bedrijf op de kritiek kwam te staan dat het aan 'Google-tunnelvisie' leed.

Volgens Ballmer is het duidelijk dat digitale media voor advertenties moeten kiezen als inkomstenbron; internetters zouden daar de voorkeur aan geven boven betaalde diensten. In de afgelopen maanden hebben bijvoorbeeld de online edities van zowel de New York Times als de Financial Times hun abonnementsvorm verlaten. Ballmer hintte verder naar advertentieversies van Windows en Office: 'Als de software die we al zo lang leveren, van advertenties voorzien kan worden, dan zal dat waarschijnlijk ook gebeuren.'

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander van Elsas

Een voor de hand liggende beweging van Microsoft. Ik denk dat ze wel goed moeten nadenken waar ze de advertisement dollars vandaan gaan halen. De kracht van Google zit in het feit dat ze de advertentiedruk verspreiden over vele platformen en natuurlijk vooral scoren bij het zoekproces van een gebruiker. Als een gebruiker al op zoek is, dan zal een advertentie niet als vervelend worden ervaren. Maar, wanneer Microsoft bv daadwerkelijk een krankzinnig hoge investering in Facebook gaat doen, dan zou dat wel eens tegen ze kunnen keren. het zal de advertentiedruk op de gebruiker van Facebook verder verhogen, en dat is een riskante strategie. Advertenties leveren daar geen echt toegevoegde waaarde op voor de Facebook gebruiker. Ik heb eerder al wat over dit onderwerp geschreven. Als je interesse hebt dan is dat hier te vinden, inclusief een overzicht van een aantal goede artikelen door o.a. Robert Scoble, Kara Swisher e.a.: http://vanelsas.wordpress.com/2007/10/03/is-steve-ballmer-really-smart-or-really-dumb/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond