Deel dit artikel
-

“eBay betaalde teveel voor Skype”

Niklas Zennstrom, oprichter van Skype, heeft afgelopen week op een conferentie in Hongarije toegegeven dat eBay te veel geld voor het bedrijf heeft betaald. Onlangs moest eBay nog 1,2 miljard dollar afschrijven op Skype, dat in 2005 voor 2,6 miljard dollar werd overgenomen.

Zennstrom is onlangs opgestapt als topman van Skype. De Nederlander Michael van Swaaij, hoofd strategie bij Ebay, is hem tijdelijk opgevolgd.

Zennstrom moet nu dus toegeven dat beide bedrijven een verkeerde inschatting hebben gemaakt van de groei van het internetbelbedrijf. Het aantal gebruikers is weliswaar sterk toegenomen, tot 220 miljoen, maar de omzet uit de verkoop van advertenties en beltegoeden voor reguliere gesprekken naar vaste nummers, blijft vooralsnog sterk achter. 

Analist David Willis van Gartner vindt dat Skype meer creatieve manieren moet zien te vinden om Skype echt winstgevend te maken. Volgens een  rapport van Gartner, dat afgelopen week verscheen, levert de gemiddelde gebruiker Skype niet meer dan 1,60 dollar per jaar op. "Internet telefonie moet anders gewaardeerd worden dan internet toegang," aldus Willis. "Gebruikers zien internet telefonie als een manier om gratis te bellen, niet om zaken te doen via eBay als koper en verkoper."

Mogelijk deze week al zal Skype in elk geval een exclusieve samenwerking aankondigen met de Britse mobiele telefonie aanbieder 3. Abonnees kunnen elkaar via een 3G verbinding gratis bellen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Wim Grem

en dat alles over de ruggen van de verkopers op eBay wereldwijd!. En de prijzen maar verhogen om erhaupt op het platvorm van eBay gebruik te mogen maken ( ebay.de kost al 1 euro voordat je een artikel op ebay – met fotootje – hebt staan). Dure transactievergoedingen vragen voor paypal ( ook eBy ), waar de dollar altijd lager ligt dan officieel het geval is.Doet toch goed dit bericht te lezen. Weten we hoe ze bij eBay met ons geld smijten

Timan

Maar Wim, je HOEFT Ebay toch helemaal niet te gebruiken als je het te duur vindt? Dat is het mooie van concurrentie..  Als je vindt dat Ebay de beste site is om je spullen te verkopen, dan is het blijkbaar de prijs waard..

Wim Grem

Heeft niets met artikel of mijn opmerking te maken. Er is wereldwijd geen concurentie voor eBay! Landelijke & regionale platvormen zijn kleinschalig en worden meestal niet bezocht. Marktplaats is niet met eBay te vergelijken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond