Deel dit artikel
-

Infofilter blijft bestaan

De website Infofilter, waar de consument zich kosteloos kan laten blokkeren tegen ongewenste post, telefoontjes en onaangekondigd (telefonisch) marktonderzoek, hoeft niet te verdwijnen. Dat vertelde Infolfilter-voorzitter Paul Nouwen deze week op het eerste DDMA Management Update congres.

De Nederlandse overheid wil telemarketing zoveel mogelijk wettelijk aan banden leggen nu zelfregulering in hun ogen onvoldoende is gebleken. De consument ergert zich nog steeds aan de telefoontjes tijdens het avondeten. Een uitschrijfregister zoals Infofilter zou dan ook moeten worden vervangen door een wettelijk verplicht register.

Maar volgens Nouwen is er een compromis met staatssecretaris Heemskerk op komst. De zelfregulering blijft mogelijk behouden, met dien verstande dat leden van de aangesloten brancheorganisaties zich bij misbruik moeten verantwoorden. De Opta kan als handhaver en strafgever de cowboys aanpakken. De blokkeringen voor post en marktonderzoek worden volgens Nouwena wellicht nog wel in een andere register ondergebracht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond