Deel dit artikel
-

Plotse stijging Mp3 spam

Ongeveer tien tot vijftien procent van alle junkmail betreft nu al Mp3 spam, oftewel ongewenste reclame in de vorm van een gesproken boodschap. Dat meldt het antispam-bedrijf MXSweep.

Het zijn vooral aandelen die via de spam worden aangeboden, meestal in de vorm van misleidende bestandsnamen als Bspears.mp3 of coolringtone.mp3. De bestanden zijn veel groter dan beeld en Pdf spam, tot 147 kilobyte, zegt MXSweep.

MessageLabs kwam al eerder tot de conclusie dat spammers met Mp3 boodschappen proberen de antispam-filters te omzeilen. Het bedrijf heeft dat nog eens bevestigd in zijn MessageLabs Intelligence Report voor oktober 2007. Op 17 oktober onderschepte MessageLabs de eerste exemplaren van naar schatting in totaal 15 miljoen spammails die in een tijdsbestek van 36 uur werden verzonden. Ze maakten gebruik van met StormWorm geïnfecteerde computers om de berichten te verspreiden. Wie het bestand opende, hoorde een slechte geluidsopname van 25 seconden waarbij een stem de laatste beursaanbieding van Exit Only Incorporated aanprijst. De stem was gesynthetiseerd met een zeer lage compressiegraad van 16 kHz.
 
Spammers hebben de laatste maanden verschillende typen bestandsbijlagen uitgeprobeerd, waaronder tekstbestanden, HTML, afbeeldingen, ZIP-, RAR-, RTF- en PDF-bestanden. Analyse van de mp3-spam suggereert dat dit het werk is van dezelfde criminelen die begin oktober Pdf-spam hebben verstuurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond