Deel dit artikel
-

Ilse Media start autozoeksite

Ilse Media opent een metazoekmachine die alle tweedehands auto’s in Nederland vindbaar moet maken. De komende maanden verschijnen er nog enkele van dit soort gespecialiseerde zoekmachines.

Marktplaats.nl en Speurders.nl ontbreken nog aan auto.ilse.nl. "Maar met hen zijn we in gesprek", zegt manager Search Nils Rooijmans van Ilse Media. De autozoeker moet het aanbod van occasions op internet transparanter maken.

Gisteren lanceerde de online uitgever zijn derde 'verticale zoeksite'. De zoeker indexeert nu het aanbod van Autotrack, AutoTelegraaf, AutoTrader, AutoKopen en AutoScout. De recensies bij de zoekresultaten zijn afkomstig van tijdschrift Autoweek.

Stadsauto of caravantrekker?

Belangstellende consumenten beschikken op de site over twee gebruiksinterfaces. Ze kunnen auto's zoeken op merk, serienummer en prijs óf op gebruiksprofiel. Bij dat laatste kan een autokoper aangeven of hij, bijvoorbeeld, een stadsauto zoekt of juist een voertuig voor woon-werk-verkeer.

Auto.ilse.nl is niet de eerste metazoekmachine voor auto's. Begin dit jaar ging Gaspedaal.nl van start. In september van dit jaar dreigde Wegener de site met een rechtzaak omdat deze onrechtmatig beschrijvingen en foto's over zou nemen. Gaspedaal-baas Jan-Willem Tusveld was gisteren eind van de middag niet bereikbaar voor commentaar.

Banen en geldzaken 

Voor het einde van het jaar opent Ilse een volgende specialistische zoeksite. Eerder gaf Rooijmans al aan de banenmarkt beter in kaart te willen brengen. Ook volgt hij de productontwikkelingen in de financiële sector.

AutoTrack.nl heeft, volgens de laatste Stir-cijfers, met 6,5 procent het grootste bereik. AutoTrader volgt daarop met 3,9 procent en AutoTelegraaf heeft een bereik van 3 procent.

Ilse Media opende behalve een reiszoeker ook een Wikipedia-zoeksite.

Deel dit bericht

1 Reactie

roeland

Met 7.2% bereik in september is Marktplaats Auto's toch de grootste site?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond