Deel dit artikel
-

Reis door Silicon Valley (4)

Een aantal deelnemers heeft intussen besloten een vestiging te openen in Silicon Valley en nog een aantal komt later terug voor verder onderzoek. Ed Fennema van Skillthing, dat managementgames ontwikkelt, gaat al snel over tot actie: “Onze plannen zijn om hier in Q1 te starten met SkillThing US.

Dit is deel 4 van het verslag van de studiereis van Fast 50 naar Silicon Valley. Door Maartje van Oeveren

Onze focus is erop gericht om in de eerste 12 maanden 12 grote klanten te verwerven. Daarna zullen we bepalen of we in dat tempo door willen groeien, of dat we direct willen inzetten op een versnelde groei. Om dat te realiseren zullen we dan kapitaal moeten aantrekken.”

Ook Hans Brons, CEO van iRex, heeft een concreet plan om binnen nu en 6 maanden een pre- & after sales service organisatie (call center, tech support en repair service) in te richten in de Bay area voor een volledige dekking van de US. “Ik heb deze week de lokale partner gevonden,” denkt Brons.

iRex is de fabrikant van de iLiad, een apparaat dat op basis van elektronisch papier een oplossing biedt om geschreven digitale content te kunnen lezen alsof het op papier gedrukt staat, zonder externe invloeden voor het leesgemak door reflecties en ongewenst invallend licht. Daglicht, of een simpele leeslamp, is al voldoende voor een perfecte leesbaarheid. De iLiad wordt al afgenomen door de het Franse zakenblad Les Échos en de Nederlandse boekwinkelketen Selexyz.

Mobiel

I-Wood, een aanbieder van advertenties op de mobiele telefoon, wil eveneens een vestiging in Silicon Valley openen. CEO Rene Kock: ” Even was er nog de twijfel of wij ons aan de oost- of westkust moesten vestigen, maar het advies luidt vrijwel altijd: de westkust. De contacten die de afgelopen dagen, maar zeker gedurende de matchmaking van gisteren zijn opgedaan zijn waardevol. Er is een persoonlijk contact uit voortgekomen dat op het eerste gezicht uitermate geschikt zou zijn voor de functie van CEO van I-Wood Inc. Verder wijst men mij er telkens op dat wij geen seconde hebben te verliezen! Dit neem ik serieus, we hebben net ons kantoor in Hong Kong geopend. Ik verwacht dat we begin januari in de Valley verder gaan.”

Ton Marsman, CEO van Webprint, wil zich begin 2008 in de Valley vestigen en Guillermo Sanchez van Publitas komt in januari terug om verder te praten en door NBSO een marktscan uit te laten voeren.

Voor I-Real, een bedrijf dat in Nederland een snelle groeier is in de Machine to Machine communicatie, is het nog te vroeg om hier voet aan wal te zetten. “Eigenlijk wel een geruststellende gedachte”, vindt directeur Eric Heersink van I-Real.

“Qua mobiele datacommunicatie lopen we in Nederland mijlenver voor op de ontwikkelingen hier. Prijzen hier liggen nog op het niveau van Nederland drie jaar geleden. Daar is geen business case op te bouwen. Nu hier gaan starten zou te vroeg zijn, daarom richten we ons het komend jaar op verdere uitbreiding in Europa. Maar we zullen de ontwikkelingen hier in de markt wel actief volgen. We laten het NBSO ondertussen het marktonderzoek naar onze potentiële klanten, partners en integrators invullen. “Maar de spirit en het pure ondernemerschap hier geven je wel een enorme stimulans,” zegt Eric Heersink. “Eigenlijk wil je niet wachten.”

René Kock van I-Wood wijst er nogmaals dat hij de contacten opgedaan tijdens de matchmaking sessies “waardevol” vindt. “Vanuit kwantitatief perspectief was het een zinvolle dag, de kwaliteit moet zich nog bewijzen, maar ik heb daarover geen twijfels. Verder wijst men mij er telkens op dat wij haast moeten maken. Ik zal dat goed in mijn oren knopen. De organisatie verdient een compliment. Handelsroute en de NBSO hebben het goed voor elkaar. Ik vind het een aanrader voor de volgende groep.” Lees ook:

Deel 3 van het verslag van de studiereis naar Silicon Valley
Deel 2 van het verslag van de studiereis naar Silicon Valley
Deel 1 van het verslag van de studiereis naar Silicon Valley

Deel dit bericht

2 Reacties

Robert

Hoeveel dagen nog te gaan?

Maartje

Hoi Robert, Helaas zijn we al terug. Het was een hele ervaring, zeker een aanrader. Groeten Maartje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond