Deel dit artikel
-

4 Nederlandse bedrijven in Red Herring top 100

eBuddy, Joost, OTB en BackupAgent zijn doorgedrongen tot de prestigieuze Red Herring Global 100-lijst. De bedrijven onderscheiden zich internationaal met hun aanhoudende innovativiteit.

Op 3 december vindt de uitreiking van de Top 100 Global Award Winners plaats in Seattle, maar een nominatie is voor veel van de 100 genomineerden al een prijs op zich. Het zakelijk georiënteerde technologieblad Red Herring reikt ieder jaar mondiale en Europese prijzen uit aan de innovatiefste bedrijven in de IT- en internetsector.

Nederland staat met slechts vier vooruitstrevende bedrijven op de toplijst. Toen in maart 2007 de Europese Top 100 verscheen, ontvingen er 10 Nederlandse ondernemingen een nominatie.

Europa is sterk vertegenwoordigt op de Red Herring-lijst. Vijfenveertig bedrijven van de 100 komen uit Europa. Daartoe rekent de uitgever echter ook bedrijven uit Israël en Rusland.

OTB Group uit Eindhoven fabriceert productie-apparatuur voor de fabrikanten van beeldschermen, zonne-energiebedrijven en andere machinerie. Joost.com ontwikkelde software om via p2p-technologie wereldwijd televisie uit te zenden. BackupAgent maakt backupsoftware voor bedrijven en eBuddy is een platformonafhankelijk chatsysteem.

Deel dit bericht

3 Reacties

Pieter van aalst

Dat Red Herring nog bestaat is op zich al een wonder, als je de berichten in het nieuws volg zijn ze nagenoeg failliet. Vooral op Valleywag.com wordt hier nader op ingegaan. Het concept van de RH is vooral gericht op zoveel mogeliojk nominaties om vervolgens mensen naar de uitreiking te slepen voor ca. 3000 euro pp. Hoe meer nominaties hoe meer bezoekers etc. Verder is het natuurlijk fijn om wat nl. bedrijven in die lijst terug te vinden.

Kennis

lijstjes vullen geen gaatjes. Het voegt niets toe aan het resultaat in enige vorm van een bedrijf. Vaak dient het als substituut voor keiharde omzet resultaten. Zo ook hier bij de NL bedrijven.

Pieter van Aalst

Het levert wel wat 'gratis' publiciteit op wat weer als hefboom kan werken. Verder is het leuk als iemand innovatief bezig is alleen als de makt er niet rijp voor is en/of niet op zit te wachten dient dit inderdaad vaak als substituut voor omzet resultaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond