Deel dit artikel
-

Avinity en UPC samen in proef

Het Hilversumse Avinity mag zijn technologie laten proefdraaien bij kabelaar UPC. Dat maakten beide bedrijven vorige week bekend op het congres Onder de knop in Bussum.

Avinity levert een platform dat met iedere decoder voor digitale televisie kan worden gebruikt. Via een eigen gebruikersomgeving biedt het platform op het televisietoestel toegang tot interactieve diensten op internet, zoals Uitzending gemist van de publieke omroep. Met de rode knop kunnen gebruikers dan uit allerlei content kiezen.

Avinity werkt al samen met Tele2 voor het aanbied van soortgelijke diensten op Tele2’s IPTV platform Vision en heeft samen met Tele2 onlangs een interactieve tv commercial voor Rabobank Mobiel ontwikkeld. Ook RTL, de Volkskrant en reissite Zoover gaan het platform gebruiken.

De test betekent niet dat UPC de technologie ook gaat gebruiken. Volgens directeur Ronald Brockman lopen er verschillende proefprojecten bij televisiepartners in Europa die willen bekijken of ze iets met de technologie kunnen doen. "Naar aanleiding van het IBC congres in Amsterdam hebben we veel verzoeken gekregen."

Groot voordeel van het platform van Avinity, zo zegt Brockman, is dat het met elke decoder kan worden gebruikt. "We installeren geen software op zo’n decoder, maar brengen een MPEG2 of MPEG4 verbinding tot stand."

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond