Deel dit artikel
-

Wegener verliest rechtszaak Gaspedaal.nl

Uitgeverij Wegener mag autozoekmachine Gaspedaal.nl niet belemmeren om het occasionaanbod van Autotrack.nl doorzoekbaar te maken.

Dat is de slotsom van de uitspraak in het kort geding dat drie weken geleden diende voor de rechtbank in Utrecht. Op 16 oktober spande de uitgever van AutoTrack.nl een rechtszaak aan tegen Gaspedaal.nl omdat deze zou profiteren van en parasiteren op Wegeners investeringen. Bovendien zou inbreuk worden gemaakt op databank- en geschriftenrecht.

De rechter bepaalde vanochtend dat die claims niet gegrond zijn. Wegener is veroordeeld tot betaling van de proceskosten van 39.000 euro. Innoweb, de exploitant van Gaspedaal.nl, mag AutoTrack.nl blijven doorzoeken voor zijn gebruikers.

Gaspedaal.nl, maar ook het onlangs gelanceerde Auto.ilse.nl, levert sites als AutoTrack, AutoTelegraaf en AutoScout24 kosteloos extra verkeer op. Gebruikers van beide zoekmachines worden in de zoekresultaten via een link doorverwezen naar betreffende websites.

Jan-Willem Tusveld, directeur van Innoweb, heeft het verkeer aan Gaspedaal.nl behoorlijk zien groeien sinds de lancering in februari 2007. Occasions behoren tot de meestgezochte artikelen op tweedehandssites.

Deel dit bericht

2 Reacties

jeroen

Onlangs is het intuitieve http://www.AutoNationaal.nl toegevoegd aan het tot nu toe korte rijtje metazoekmachines voor occasions.

Mercedes Benz

wat een freeloaders, die meta engines. De consument is echt niet geholpen met een uittreksel van verschillende kwalitative bronnen. AutoTrack verrijkt de informatie die autodealers als advertentie plaatsen met betrouwbare gegevens uit oa de natioanla autopas. Daardoor krijgt de consument betrouwbare informatie over de auto's. Dat anderen (gaspedaal etc) hiermee knoeien is een achteruitgang. Jammer dat de rechter dat niet heeft ingezien…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond