Deel dit artikel
-

Zuka betaalt 20 miljoen euro voor Funda.nl

Zuka.nl wil 20 miljoen euro bieden voor de huizensite Funda.nl. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekend gemaakt. Zuka heeft het proces van bekendmaking volgens eigen zeggen versneld nadat er in de pers werd gesuggereerd dat het om een publiciteitstunt zou gaan.

Zuka.nl wil na de eventuele overname graag samenwerken met de Nederlandse Vereniging van Makelaars, initiatiefnemer van Funda, maar ook met alle andere makelaarsverenigingen van Nederland. Uiteindelijke doelstelling is om marktleider te worden om zodoende een (inter)actief product te lanceren dat nog nergens is vertoond.

Zuka is is veel kleiner dan Funda: de site heeft een marktaandeel van 5 procent, tegenover 68 procent voor Funda. Maar Van Veldhoven claimt een groter woningaanbod. Funda vermeldt 68 procent van alle te koop staande huizen, Fuka zou 90 procent aanbieden.

Funda.nl heeft tot dusverre afwijzend gereageerd op het overnamebod. De overname past niet binnen de strategie, zo heeft men laten weten. Volgens Van Veldhoven zou Funda.nl wel geinteresseerd zijn als bij de financiering een investeringsbank wordt betrokken, maar Funda zegt dat er geen ander contact is geweest dan via email en geen enkele toezegging te hebben gedaan. Directeur Ron van Veldhoven heeft bovendien nog niet bekend gemaakt wie het bedrijf zal helpen bij de financiering van het plan. Wie die 20 miljoen moet betalen is dan ook een groot raadsel.

Deel dit bericht

22 Reacties

Peter de Koning

Dirk Scheringa van DSB BANK zit erachter..

Henk

Zuke op 5%? Ik denk eerder dat het 0,01% is. Volgens zowel Alexa als Spacemakers is Funda.nl nummer 1, Jaap.nl veruit nummer 2. Dan komen woonkrant en zah. Zuka is nergens te bekennen. Zelfs bij Multiscope staat zuka niet eens in de top 10. Bovendien is funda enige tijd geleden voor alle huizen open gegaan, dus heeft funda – in tegenstelling tot wat zuka zegt – wel alle huizen, hoewel jaap.nl nog altijd een veel objectiever beeld geeft van het totaalaanbod.

bas

20 miljoen is 10 keer de winst over 2006. Lijkt me niet dat dit bod een kans van slagen heeft? Zou deze publiciteitsstunt een Noord-Hollands onderonsje zijn? En DSB de 'investeringsbank'?Zie ernaar uit dit te volgen; kans is groot dat dit verhaal een heel stille dood sterft…

Pierre

Kom op nou jongens. Aan alles is toch af te leiden dat dit niet serieus is. Heb je die gast wel eens horen praten? Heb je die site al eens gezien? Het spijt me zeer, maar ik ben bang dat hier niet eens sprake is van een publiciteitsstunt maar van een manie. Enfin

Tjeerd Kramer

Ik biedt 40 miljoen – krijg ik dan ook gratis reclame voor mijn site? ;)

Bas Klein

Heeft iemand al eens gegoogled op "Ron van Veldhoven" en op pagina 3 (was eerst 1!) gekeken? Dan weet je wat voor type hier achter schuilt. Next!

Nick

Paul

Daarom leuke woordspelling "Fuka zou 90 procent aanbieden"

Oof4b

@Nick: Weleens bij stil gestaan dat er wellicht meerdere Ron van Velhoven's zijn? Ik heb geleerd dat je zeer moet oppassen met dergelijke aannames.

Robbert

Wij eten canard vanavond! Hoe bestaat het, dat men aan fantasten als RvV aandacht wil besteden.

Sneup

Leuke publiciteitsstunt 🙂 Laten wij ook eens kijken wat we in de portemonnee hebben om marktplaats en speurders tegelijk over te nemen…

janes

jonges jonges jonges jullie snappen er allemaal helemaal niks van,wees is niet zo afzijkerig denk eens goed na er kunnen ook meer ron van veldhoves zijn en aangezien er zo een site staat hoeft het niet perse te betekenen dat DIE ron van veldhoven er achter zit. zolang je maar hersenen heb dan snap je wel wat ik er mee bedoel 😉

Maarten

@Janes: hij heeft in ieder geval de schijn tegen aangezien bij de legio lease affaire de naam Ron van Veldhoven wordt genoemd in relatie tot het bedrijf Vero. Laat Vero Sales nou net het bedrijf achter zuka zijn….

Gerard

Grappig, allemaal mensen die proberen aan te geven dat dit een hele andere Ron van Veldhoven is dan degene die betrokken was bij de legio lease affaire. Ik ken hem echter persoonlijk, en het is 100% dezelfde man. Zuka heeft amper bezoek en is eigendom van Vero Sales. Zoek maar op "vero sales" in google. En waar was Vero Sales nog meer verantwoordelijk voor? Juist, voor de legio lease affaire. Kijk maar bij:  http://www.trosradar.nl/PHP/printtopic/29996/15/print/

Ferrari-fan

@nick: ik heb het artikel gelezen, maar ben geen onvertogen woord tegen gekomen over Ron van Veldhoven. Of is het dat hij Ferrari rijdt? De man houdt dan in ieder geval wel van mooie auto's en daar is nix mis mee.Een slimme zet van Van Veldhoven? Misschien wel: zijn site haalt het niet bij die van Funda. Funda heeft er vijftien jaar over gedaan om te bereiken wat ze nu hebben. Als je dit wil hebben kan je 2 dingen doen: of zelf jaren gaan ploeteren of de handel gewoon overnemen.

John van der Kolk

Heeft ie zeker geen last van oprispingen, mijn maag is na Legio Lease nog erg ven streek. wel boeren maar niet god genoeg geboerd

Paul

Nee, deze Ron van Veldhoven is dezelfde Ron van Veldhoven van Vero (Legio Lease). Ik heb met Ron van Veldhoven in militaire dienst gezeten in Hilversum en Ron was altijd al bezig met 'ondernemen'. Meestal in nep La Coste shirts.

tja

blablabla… 164.386 huizen op deze site x ? 25,- .. so who's your daddy lol

tja

blablabla… 164.386 huizen op deze site x ? 25,- .. so who's your daddy lol

gekke gerrit

het is rustig he, bestaat zuka nog?

dave

hahahaha, bestaat zuka nog??? moet je een kijken, mooie site, veel huizen, hoofdsponsor van vitesse dus goed gedaan!!! Over Ron van Veldhoven:Ik werkte voor de man, heb altijd mijn salaris gehad, heb goed verdiend, ondanks dat het om legio lease ging, maar laten we wel bij de les blijven, 350.000 klanten van alleen al legio lease ( wie weet hoeveel er nog bij andere maatschappijen waren) waren deze klanten allemaal gek? of waren het allemaal mensen die dachten geld te gaan verdienen en dat viel tegen toen de markt er niet meer klaar voor was? Hoe lekker is het dan om tegen mensen aan te schoppen die er aan verdiend hebben, heerlijk Nederlands…….niemand iets gunnen. Ik heb respect voor Ron , iedereen weet het beter en doet het zogezegd beter maar doe het hem eens na.. Dave lettinga

Roos

Ron van Veldhoven die zich in de tijd dat hij Niveau telemarkting runde in Hilversum zich Ron Smith noemde, nu zich als keurige zakenman voordoet. Als ik hem googlen vind ik het toch allemaal wat dubieus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond