Deel dit artikel
-

eBuddy en Youtube populairste zoektermen bij Google

Internationaal staat het Nederlandse eBuddy net ónder Youtube in Googles jaaroverzicht met snelst stijgende zoekopdrachten. In Nederland staan beiden ook in de top 10, hoewel iets verder van elkaar.

Dat blijkt uit Zeitgeist 2007, de naam voor de jaaroverzichten met populaire zoekopdrachten die Google ieder jaar publiceert. Vorige week verscheen de Amerikaanse en mondiale toplijst, gisteren de Nederlandse lijst.

De mondiale, Amerikaanse en Nederlandse lijsten verschillen per land. Twee bedrijven komen echter in de meeste lijsten voor het Amsterdamse eBuddy en Google-dochter YouTube.

eBuddy is een internationaal opererend chatsysteem dat onder meer MSN Messenger en Google Talk toegankelijk maakt via de web browser. Het chatsysteem heeft 50 miljoen geregistreerde gebruikers en maandelijks 12 miljoen bezoekers. Daarmee is het bijvoorbeeld vier keer groter dan Hyves in termen van bereik. 

Bron foto: Glen Bowman (CC) 

Deel dit bericht

4 Reacties

John

Proficiat eBuddy……….een prima initiatief. Volgend jaar zal wellicht ook het Chatkantoor (www.chatkantoor.nl) in het rijtje staan 🙂

Pieter

Misschien begrijp ik de lijst niet goed, maar waarom staan grote namen als Youtube en Facebook zo hoog in de lijst van de zoekopdrachten? Je zou verwachten dat bezoekers daar direct naartoe gaan en daar eventueel een specifieke search doen.

Tim Bijlsma

Als Nedersurfer schaam ik mij voor het feit dat de zoekterm 'gouden kooi' op de 4e plek zit….lijkt mij een teken dat NL eens wat meer Cultuur moet gaan snuiven ipv bijstandstrekkers te observeren.

Bas Brukx

Gefeliciteerd eBuddy! Nederlands bedrijf van wereldformaat.  Geweldige application ook!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond