Deel dit artikel
-

Amazon maakt kassa voor software-ontwikkelaars

Software-ontwikkelaars die programmeren op Amazon-systemen als S3 of EC2 krijgen een virtuele kassa. Hiermee kunnen ze eenvoudig betaald krijgen voor het veelal innovatieve werk dat op Amazons platform verschijnt.

Smugmug.com is een Flickr-achtige fotosite die er amper eigen servers op nahoudt. Het bedrijf besteedt, net als het Nederlandse Albumprinter.com, de data-opslag uit aan Amazon.com. Amazons betreffende dienst heet S3. Sinds gisteren kunnen dit soort bedrijven ook orders en betalingen verwerken via een nieuwe Amazon-dienst.

Devpay  is een soort boekings- en betaalsysteem van Amazon.com. Het bedrijf bouwde afgelopen decennium zijn eigen order- en betaalsysteem en stelt dat nu open voor derden. Meer in het bijzonder voor de programmeurs die ontwikkelen op het Amazon-platform. Het betreffende een publieke test die open staat voor een klein aantal belangstellenden.

Programmeurs betalen 3 procent over het gefactureerde bedrag aan Amazon als commissie en 30 cent per transactie.

Devpay is beschikbaar als laag bovenóp Amazon Web Services.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2007 waren er 290.000 programmeurs die zich hadden ingeschreven op Amazon Web Services. Dat zijn er 25.000 meer dan het kwartaal ervoor.

Begin november 2007 bracht Amazon reeds een ander soort internetkassa op de markt. Deze richt zich niet op programmeurs maar op webwinkeliers. Webwinkeliers kunnen het kassasysteem van Amazon in hun eigen site integreren, daarmee een deel van de techniek en onderhoud uitbestedend aan Amazon.

Bron foto: dyobmit (CC) 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond