Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom scoort met IPTV

Wat in Nederland maar moeizaam van de grond komt, gaat in Duitsland juist naar wens. Deutsche Telekom heeft inmiddels 100.000 klanten voor zijn IPTV aanbod T-Home Entertain.

Dat pakket is sinds enkele maanden niet alleen via het VDSL netwerk beschikbaar, maar ook via ADSL2+.

Woordvoerder Christian P. Illek sprak vorige week van een mijlpaal. Bestuursvoorzitter René Obermann van Deutsche Telekom had in augustus al gerekend op 100.000 tot 200.000 klanten.

T-Home Entertain is niet goedkoop. Maandelijks moet men 59,95 euro betalen, maar dat is wel inclusief internet en telefonie. Bovendien kan men dan zeventig zenders ontvangen. De VDSL versie met HD zenders kost zelfs 10 euro meer.

In Nederland komt IPTV maar moeizaam van de grond. Tele2 wil geen duidelijkheid meer verschaffen over het aantal kijkers dat via ADSL2+ televisie-diensten afneemt. In totaal bedient Tele2 200.000 tv-klanten, maar daar zit ook digitale ether televisie bij. KPN heeft 400.000 digitale tv klanten, maar dan hoofdzakelijk van Digitenne. Het IPTV aanbod van KPN lijkt de concurrentie met de kabel niet echt aan te kunnen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Niels

Vergeet niet dat er in Duitsland 82 miljoen mensen wonen.Qua marktaandeel is 100.000 klanten dus nou niet bepaald denderend te noemen. Zijn er nog concurrenten op IPTV gebied die we erbij op kunnen tellen?

Polle

In de UK is digitale tv pas echt een beetje van de grond. Ik sluit me aan bij Niels: Die cijfertjes in Duitsland zijn absoluut te verwaarlozen wanneer je beseft hoeveel huishoudens daar nog gewoon "ouderwets" tv kijken. 

Wouter

met het verhogen van het aantal zenders van +- 30 naar 70 Tja dat is wat anders. Ook HD aanbieden en dan wordt het nog leuker! Het is de content die niet voldoende is en juist bij kabel wel mogelijk is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond