Deel dit artikel
-

Warner Music verwijdert DRM van muziekdownloads

Platenmaatschappij Warner Music valt muziekfans niet langer lastig met antikopieertechnologieën. Muziekliefhebbers kunnen Warner-muziek in het open MP3-formaat bij Amazon.com downloaden.

Dat is de slotsom van een samenwerkingsverband tussen Warner Music en Amazon.com, een winkel waar ook een betrekkelijk veel Nederlanders boodschappen doen. In een persverklaring zegt Warner ook speciale download-cd’s met Amazon te zullen maken met muziekuitgaven die nooit eerder verschenen.

Warner Music is de eerste van de vier grote muziekmaatschappijen in de wereld die beperkende DRM-technieken van zijn digitale muziekbestanden verwijdert. Wat de doorslag gaf om het open MP3-formaat te gebruiken, en daarmee af te zien van verplichte authenticatie vóór het spelen van een liedje, is niet bekend.

Ook zal moeten blijken of en, zo ja, welke unieke digitale markeringen Warner Music in de liedjes verwerkt om eventuele illegale handel op te kunnen sporen. Niet zelden worden digitale watermerken aan MP3’s toegevoegd om de bron van illegale handel te kunnen herleiden.

Warner Music stelt een onbekend aantal downloadliedjes ter beschikking via Amazon.com. Amazon.com.com/MP3 bevat, naar eigen zeggen, nu 2,9 miljoen MP3’tjes van 33.000 platenlabels.

Betalende downloaders kunnen de Amazon-muziek moeiteloos en onbeperkt kopiëren naar alle gangbare draagbare digitale muziekspelers.

Het is niet duidelijk of Warner Music MP3’s wil verkopen via andere kanalen dan Amazon. 

Bron foto: aloshbennett (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Hans

Beetje oud nieuws. Amazon doet dit al sinds september!!!

Hans

Even als aanvulling: in september startte Amazon met de catalogus van Universal en EMI. Nu is ook Warner om. Blijft alleen Sony BMG nog op het verlanglijstje staan. Overigens is dit allemaal alleen nog voor de VS. Nederlandse Amazonklanten kunnen de mp3's nog niet kopen. 

Erwin

amazon.com: /mp3 ipv /MP3

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond