Deel dit artikel
-

Gouden Gids met MSN-buddy voor jeugd

Truvo, de eigenaar van de Gouden Gids, zoekt aansluiting tot de jongerenmarkt. Het bedrijf brengt daartoe een chatbot op de markt, een ‘vriendje’ voor de MSN vriendenlijst bij wie jongeren personen en bedrijven kunnen zoeken.

De Gouden Gids dreigt, net als andere papieren naslagwerken, een toekomstige doelgroep te missen als het bedrijf de jeugd niet aanspreekt in de media waar ze vertrouwd mee zijn. Dat is voor directeur Ian Harrison reden om Mier3000 op de markt te brengen.

Mier3000 is een chatbot die jongeren via het adres mier3000@live.nl toe kunnen voegen aan hun vriendenlijst op MSN- en Live Messenger, de chatdiensten van Microsoft. "Ook het gebruik van de website is niet wijdverspreid" onder jongeren, aldus Harrison.

De chatbot kan zowel naar personen als bedrijven zoeken. Daarbij put het virtuele zoekdiertje uit de databestanden van Truvo (demonstratie).

Enkele honderdduizenden Nederlanders gebruiken geautomatiseerde vriendjes in hun chatlijst om informatie op te vragen. Dat kan zijn om Teletekst te raadplegen, tv- of filminformatie op te vragen of nieuws. Op de website van Microsoft Nederland staat een overzicht met beschikbare Nederlandse chatbots.

Kort na de zomer gaf Truvo Nederland, tevens uitgever van de Nationale Telefoongids, een programmaatje uit dat te downloaden is naar de mobiele telefoon. Dat programma functioneert via een mobiele internetverbinding als digitale uitvoering van de bedrijven- en personenzoekers van Truvo.

Truvo Nederland en European Directories, uitgever van De Telefoongids, voeren sinds december 2007 fusiegesprekken voor hun Nederlandse filialen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Bas

Persoonlijk denk ik dat de jeugd hier geen gebruik van zal maken, ik zie de jeugd niet deze mier3000 toevoegen…

Erwin van Lun

dat is geinig. Mier3000 staat als sinds oktober 2007 op mensmerk: http://www.mensmerk.nl/nl/full/je_miertje/  Verder start morgen de soft launch van chatbots.org, dat beoogt compleet te zijn met alle chatbots in de wereld, om te beginnen in Nederland: http://www.chatbots.org

Lucas

Van mij krijgt hij een vette 10. Ik zoek liever een telefoonnummer via Mier3000 dan via de website van de Telefoongids.  @Bas : Ik weet niet of de jeugd telnrs zoekt 😉 – maar als ze dat wel doen, dan denk ik dat ze het zeker graag via Mier3000 doen.  @redactie Emerce : Jammer dat jullie nog steeds keihard de e-mail adressen spamvriendelijk vermelden bij reacties @rest : Onze Engelstalige bot van http://www.mrmovie.nl krijgt een dezer dagen ook, naast MSN en Skype, een AOL/AIM variant.

Maarten

Volgens mij een de laatste stuiptrekkingen van een monopolist die langzaamaan zijn markt ziet verdwijnen. En terecht: veel betalen, weinig resultaat. En als je nog iets mee kon vinden, tja. Maar zelfs dat kan niet met de GG. De zoekresultaten zijn volledig vervuild door het advertentiemodel. Misschien wordt het eens tijd om massaal over te stappen naar een concurrent die naar IMHO beter snapt hoe het moet: http://www.zoomla.nl.

van zuylen

@ Maarten Nou Zoomla is ook niet alles. Boordevol spelfouten, zelfs op de pagina over adverteren. Zoeken op Geld kwam ik uit bij http://www.lening-geld-lenen.nl prima site maar een intermediar o.i.d. niet wat ik zocht……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond