Deel dit artikel
-

New York Times investeert 30 miljoen in WordPress

De New York Times Company investeert met drie andere organisaties 29,5 miljoen dollar in weblogbedrijf Automattic, uitgever van WordPress.

De uitgeverij sluit zich daarmee aan bij de drie investeerders uit de eerste financieringsronde: Polaris Venture Partners, True Ventures en Radar Partners. Ze staken 2 jaar geleden 1,1 miljoen dollar in de commerciële tak van het open source weblogsysteem WordPress.

Hoeveel procent van de aandelen nu in handen van derden is, is niet bekend. De New York Times is, naar eigen zeggen, al intensief gebruiker van WordPress. About.com, een soort Startpagina.nl van het krantenbedrijf, draait op WordPress. Daarnaast beheert de krant zelf circa 50 weblogs die met dit publicatiesysteem werken.

Volgens Matt Mullenberg, oprichter van WordPress en Automattic, zegt dat gehoste sites op WordPress.com in 2007 3,2 milard pageviews verwerkten. Vorig jaar schreven een 1,8 miljoen internetters zich in als belangstellend gebruiker van WordPress.com, een directe concurrent van Googles Blogger.com en Typepad.com.

De kapitaalinjectie wordt gebruikt om een aantal aandeelhouders, tevens personeelsleden, uit te kopen. Het merendeel van het geld gaat echter naar het verbeteren van spamfilter Akismet en de publicatie van forumsoftware BBpress.

Deel dit bericht

1 Reactie

Lucas

Onze nieuwe versie van http://www.Start4all.com maakt ook gebruik van WordPress – alwel we de "Linkpage" zelf hebben gebouwd. Veel weblog gebruikers vinden zo'n linkpage erg handig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond