Deel dit artikel
-

Prime Technology investeert 6,5 miljoen in eBuddy

Investeringsfonds Prime Technology neemt voor 6,5 miljoen euro een minderheidsbelang in eBuddy. Het internationaal opererende chatbedrijf uit Amsterdam zegt dat 12 miljoen internetters zijn dienst maandelijks gebruiken.

De enige serieuze concurrent van eBuddy op internationaal niveau is het Amerikaanse Meebo.com. Beide bedrijven maken het mogelijk om op hun respectievelijke websites simultaan in te loggen op de chatdiensten van AOL, Google, MSN en Yahoo. eBuddy maakte gisteren bekend dat het een kapitaalinjectie heeft verworven van Prime Technology Ventures.

Naar eigen opgave verwerkt het chatbedrijf maandelijks 12 miljoen bezoekers. Die zorgen in totaal voor 1,3 miljard advertentie-impressies. Meer dan 1 miljoen chatters loggen maandelijks in op eBuddy via hun mobiele telefoon.

Het woord ‘eBuddy’ is een van de populairdere zoektermen op Google, zo bleek uit het jaaroverzicht van de zoekmachine.

De 6,5 miljoen euro groeigeld komt bovenop de investering van 5 miljoen euro die Lowland Capital eind oktober 2006 deed. Het geld wordt aangewend om de groei te kunnen handhaven en nieuwe diensten te ontwikkelen. eBuddy focust zich in het bijzonder op chatapplicaties voor de mobiele telefoon en het ontwikkelen van een nieuw advertentieplatform.

Prime Technology, uit Amsterdam, opende in juni 2007 zijn derde investeringsfonds. Dit fonds vertegenwoordigt een waarde van 150 miljoen euro. PTV III richt zich op technologieondernemingen in Noordwest Europa die zich specialiseren in internet, mobiele telecommunicatie en innovatieve soft- en hardware.

In 2007 investeerde Prime Technology Ventures reeds in het Rotterdamse videoreclamebedrijf Adjustables (900.000 euro) en in kaartendiensten Greetz (5 miljoen).

Deel dit bericht

3 Reacties

Don

dus na 5 miljoen moet er nu nog eens 6 miljoen bij. Lijkt erg op het bubble model, veel investeren in een bedrijf dat technologisch niets spectaculairs doet (en dus zo beconcurreert kan worden) om er daarna achter te komen dat er eigenlijk geen fatsoenlijk business model van te maken is. Dacht dat men daar al wel van geleerd had.

jonie

Jongens, Gefeliciteerd met deze kapitaalinjectie. Ben ervan overtuigd dat dit jullie succes zal versnellen. Hartstikke goed. Jonie

fusionsearcher

de markt voor deze dienstverlening is is momenteel aan het exploderen en staat nog maar aan het begin van iets moois (hoop ik). Buiten meeboo zijn er echter nog een aantal andere spelers aan te wijzen. de meeste van deze spelers zijn deze week wel te vinden in barcelona

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond