Deel dit artikel
-

Amsterdam verliest belangrijke gamesconferentie

Casual Connect, een internationale gamesconferentie, vindt volgend jaar in Hamburg plaats. Andere steden zijn gretiger om gastheer te zijn voor het Europese evenement dan Amsterdam, aldus voorzitster Jessica Tams.

"De lokale overheid en ontwikkelaarsgemeenschap in Hamburg hebben hard aan ons getrokken om volgend jaar Casual Connect het podium te bieden. We hebben daar ook veel leden, mensen die dit jaar en vorige jaren naar Amsterdam reisden." Jessica Tams legt aan Emerce uit waarom Casual Connect uit Amsterdam verdwijnt.

Tams: "In Nederland hebben we van behalve Spill Group en Zylom amper tot geen support. Van de gemeenten Amsterdam hebben we helemaal niets gehoord." Hoe branchevereniging Bgin zich heeft ingespannen om Casual Connect in Nederland te houden, is niet bekend.

De voorzitster: "Eén van onze adviseurs komt uit Rusland. Van alle Russische aanvragen voor visa om de conferentie te bezoeken, is 33 procent afgewezen. Daaronder dus ook die van onze conferentieadviseur."

Reinout te Brake, groepsstrateeg van Spill Group, reageert: "Hier kom je aan tafel bij bedrijven als Microsoft, Oberon Media en PopCap. Iedereen die wat betekent in de mondiale gaming industrie loopt hier rond en is ook voor jonge gamedevelopers makkelijk aanspreekbaar. Casual Connect is een event dat de Nederlandse casual games-industrie wereldwijd op de kaart kan zetten en een belangrijke rol kan spelen voor de studenten aan de media- en gameacademies. Dat raken we nu kwijt."

Sinds gisteren zijn ruim 1.200 ontwikkelaars, ondernemers en sprekers uit de hele wereld in Amsterdam bijeen voor de jaarlijkse conferentie. Casual Connect richt zich in het bijzonder op zogeheten casual games, onderhoudende spellen. Deze worden overwegend door vrouwen en kinderen gespeeld op de pc.

Casual Connect wordt drie keer per jaar gehouden. Behalve in Europa ook in Amerika en Oekraïne. Volgens Tams zijn er dit jaar gemiddeld 50 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Enkel Amsterdam blijft qua groeicijfers achter.

Deel dit bericht

3 Reacties

TIm

Sorry dacht dat het om iets serieus ging, maar toen ik die spam, single opt-in e-mail, ad -en spyware/ -boeren van een Popcap en Zylom er tussen zag staan gaat het dus om slappe webgames met een grafische/technische resyle op basis van (vaak bestaande) gameconcepten/verhalen uit 1983. "Deze worden overwegend door vrouwen en kinderen gespeeld op de pc." Lees moeder en zusje die mijn heerlijk soepel conconfigureerde/geinstalleerde pc vernagelde met onnodige toolbars(irritatie, langzaam, fouten/errors binnen windows), geen idee hadden waarom ze een e-mail adres moesten invullen ( lijkt mij dat je dan vervuiling van je e-mail/lead -bestand krijgt.). Ben opzich best voor een op-tin model maar deze spellen/bedrijven teren een beetje op digibeten.

Jurrie

Buiten het feit dat alle Nederlandse ontwikkelaars natuurlijk ook gewoon naar Hamburg kunnen gaan volgend jaar, en in die zin de mogelijkheid tot business en opdoen van contacten niet verloren gaat is het wel zeer teleurstellend om te zien dat er door schijnbaar bureaucratisch geneuzel een einde komt aan de Casual Conference in Amsterdam.  Tegelijkertijd moet het ook gezegd worden dat de promotie van het event vooraf (het hypen ervan) ook beter had gekund. Dat zal zeker het draagvlak hebben vergroot. In vergelijking met PicNic bijvoorbeeld. 

EllenJouwGames

Tim, blijkbaar ben je niet zelf op de conferentie geweest. Ik heb er zelf twee dagen rondgelopen en moet zeggen dat mijn beeld van de industrie rond casual games positief is bijgesteld. Er waren veel interessante sprekers, leuke enthousiaste mensen ?n professioneel werkende bedrijven. Echt een conferentie die interessant is om te bezoeken. Jammer dat dit uit Amsterdam gaat verdwijnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond