Deel dit artikel
-

Winststijging voor VNU Media

VNU Media, uitgever van Emerce, heeft in het eerste boekjaar na de verzelfstandiging uit The Nielsen Company de winst voor belastingen zien stijgen met zeker zeventig procent. De netto omzet groeide met vier procent.

Met name de online activiteiten presteerden volgens het bedrijf boven verwachting. Inmiddels realiseert VNU Media 35 procent van haar inkomsten uit online (2006: 25 procent). Dit jaar moet dat vijftig procent worden. 

Sterkere groeiers binnen het uitgeefconcern waren NationaleVacaturebank.nl (NVB), Intermediair.nl en Tweakers.net. NationaleVacaturebank.nl groeide aanzienlijk harder dan het marktgemiddelde. Het bedrijf met 60 medewerkers nam in september 2007 branchegenoot Vacaturebank.nl over. Samen met concurrent Monsterboard wist NVB verder afstand te nemen van andere spelers op de markt van online recruitment. Ook Tweakers ontwikkelde zich sterk met een omzetgroei van 80 procent ten opzichte van 2006. De verwachting is dat deze trend zich ook in 2008 zal voortzetten.

InInterim.nl is na drie maanden inmiddels met 4.000 interim profielen en meer dan 40.000 unieke bezoekers, de grootste vraag en aanbod site in Nederland in het werkveld Interim management. MarketingDirectory.nl ging in januari 2008 van start met ruim 10.000 adressen van bedrijven in de communicatiebranche en is daarmee vanaf dag één de grootste relevante online database voor marketing professionals, zegt de uitgever. InOverheid.nl is een gespecialiseerde site voor jonge ambtenaren met relevant nieuws en carrière-informatie waaronder een breed aanbod van vacatures. Vanaf de recente lancering overtreft de site al de beoogde bezoekersdoelstellingen.

Het komend jaar werkt VNU verder aan de uitbouw van het crossmediale aanbod, zowel in de recruitment markt met Intermediair, IntermediairPW en Computable, maar ook de zakelijke titels Management Team, Sprout en Emerce.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

morsen

Ze hebben eind vorig jaar ook het merk Power Unlimited verkocht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond