Deel dit artikel
-

NOS en CNN testen 3G-platform Ericsson

De NOS, CNN en Ericsson gaan een traject in voor de verdere ontwikkeling van Me-on-TV van Ericsson en Triple IT. De andere partner van Ericsson voor dit platform, Endemol, is hier niet bij betrokken.

Dit bevestigt Roeland Stekelenburg, chef Nieuwe Media van de NOS. "We willen gezamenlijk een nieuw traject voor het mobiel opnemen en publiceren van videobeelden bij urgente nieuwsvoorziening."

Stekelenburg verwacht dat het project binnen enkele maanden zal beginnen met aan de kant van de NOS een tiental toestellen. "Ongeveer de helft wordt getest door onze buitenlandse correspondenten en de andere helft voor verslaggeving in Nederland."

Stekelenburg ziet de proef als een ‘goede deal’ gezien de ‘pilot-prijs’ die de NOS betaalt om samen met Ericsson en Triple IT meer kennis op te doen van de mobiele opname en doorgifte via derde generatie mobiele netten als Umts en HSPA (downloaden) en, in dit geval, vooral HSUPA voor het uploaden van beelden.

Voor Ericsson is Me-on-TV een belangrijk concept om de activiteiten te verbreden. Ericsson haalt ruim 60 procent van de omzet uit mobiele netwerkapparatuur, 30 procent uit diensten daaromheen en 10 procent uit de divisie Multimedia. Deze divisie produceert voornamelijk platforms, zoals multimedia chips voor mobiele telefoons.

Vliegende start bij CNN

Me-on-TV kende een vliegende start met gebruik door CNN tijdens een beurs een jaar geleden. Ook werd het platform ingezet bij de laatste Big Brother in Nederland waar de bewoners van het huis in contact kwamen met de winnaar van de vorige serie met mobieltjes.

Het Zweedse bedrijf wist aan te haken bij Endemol voor een mondiaal parterschap. In Nederland ontwikkelde Endemol IkopTV: bewoners maken in hun regio mobiel filmpjes voor de regionale televisiezenders L1, Omroep Brabant, TV Rijnmond, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, Omroep West, RTV Oost en RTV Gelderland. De filmpjes komen te staan op de website van Ik op TV en dagelijks wordt het beste filmpje geselecteerd voor uitzending op de regionale televisiezender. Behalve de van telefoons voorziene medewerkers is iedereen welkom om zelfgemaakte filmpjes te uploaden naar de redacties.

De woordvoerster van Endemol zegt bij het project met CNN en de NOS niet te zijn betrokken: "Het is een ontwikkeltraject en Ericsson zelf heeft daarvan de regie in handen. Wij nemen er niet aan deel maar wachten de uitkomsten wel met belangstelling af."

Volgens Endemol loopt het traject met de regionale omroepen goed. Tussen de 300 en 350 amateurverslaggevers zijn voorzien van de toestellen en verbindingen om hun werk te kunnen doen. Echter, meer toepassingen en afzet van het systeem in het buitenland kan Endemol nog niet noemen

Nokia heeft een concurrerend platform, dat met Reuters wordt getest: mobile journalism toolkit, of: MoJo. Ook dit bevindt zich nog in een experimenteel stadium.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marcel Houtman

De technologie achter IkopTV is slechts gedeeltelijk gebaseerd op Me-On-TV. De redactieomgeving en front-end van IkopTV is ontwikkeld door Skoeps (ism Triple IT). Skoeps en IkopTV delen bovendien elkaars content.

michael

Dit is de LIVE versie maar de On Demand versie heeft Triple IT samen ontwikkeld met SKOEPS en die heeft het weer in licentie aan Endemol verkocht voor IKOPTV , volgt U het nog 😉

Maurice

En het is totaal geen hit. 300-350 amateur verslaggevers. Dan verwacht je na een jaar toch wel zo'n 50000 video's en tenminste een paar miljoen kijkers?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond