Deel dit artikel
-

Digitale kiosk biedt speelfilms

Het Ierse bedrijf PortoMedia zet digitale winkelkiosken op om speelfilms op multimediakaarten, draagbare harde schijven en USB sticks te laden.

De kiosken, bedoeld voor luchthavens, treinstations en koffieshops, zijn uitgerust met een harde schijf waarop 350 tot 5000 titels passen. Gebruikers pluggen een harde schijf of USB stick in en toetsen een PIN code in om een digitale film te kopen of te huren.

Een standaard film kan via een USB 2.0 kabel (480 megabit per seconden, in de praktijk vaak zo’n 100 Mbps) in 8 tot 60 seconden worden weggeschreven, afhankelijk van de lengte en de processor in het afspeelapparaat. HD films vergen 18 tot 45 seconden. Bij huren verloopt de film binnen 48 uur.

PortoMedia, gevestigd in het Ierse Galway, heeft het systeem al in Dublin getest, maar wil het nu in andere landen uitrollen. In het tweede kwartaal zijn de grote Amerikaanse steden aan de beurt. Een kiosk met 350 titels kost 2000 dollar. Plannen voor de Europese markt zijn nog niet bekend gemaakt.

Voor de ontwikkeling van het systeem heeft PortoMedia hulp gehad van IBM, Samsung en Seagate. Het bedrijf heeft een aantal Amerikaanse investeerders aangetrokken, onder wie Jay Emmett en Lindsay Gartner, die beide uit de filmwereld komen (Warner, Fox Cable).

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond