Deel dit artikel
-

Muziek van Warner nu ook DRM-vrij in Europa

Muziekliefhebbers in Engeland, Ierland, Spanje, Frankrijk en Duitsland kunnen hun hart ophalen. Muziek van platenmaatschappij Warner Music is in deze landen DRM-vrij te downloaden op mediasite 7digital.com. Het is de eerste site die in Europa de muziek van Warner aanbiedt zonder kopieerbeveiliging.

Met het contract dat Warner Music en 7digital.com afsloten, gaan de partijen akkoord om de muziek aan te bieden zonder kopieerbeveiliging. Hierdoor is het mogelijk de nummers af te spelen op bijna elke mediaspeler, inclusief de iPod van Apple.

John Reid, vice-president van Warner Music Europe, denkt dat het aanbieden van DRM-vrije muziek een positief effect sorteert. “Deze overeenkomst geeft muziekfans meer flexibiliteit bij het afspelen van hun muziek. Wij geloven dat wanneer we dit toestaan aan gebruikers dat het dan uiteindelijk de verkoop van muziekdownloads ten goede komt.”

Warner Music staat garant voor grote namen in de muziekwereld. Albums van onder meer Madonna, R.E.M. en the Red Hot Chili Peppers worden aangeboden op 7digital.com. Om dit te vieren verkoopt de mediasite tijdelijk een groot gedeelte van de albums voor 7 euro. Het Amerikaanse 7digital.com biedt 3,5 miljoen nummers aan op hun website, waarvan meer dan 80 procent aangeboden wordt als mp3.

De muziek van Warner Music is in Amerika sinds december zonder kopieerbeveiliging te koop in de online muziekwinkel Amazon. Eerder dit jaar maakten platenmaatschappijen Universal Music, Sony BMG, EMI en Warner bekend een eigen download dienst te gaan lanceren onder de naam Total Music. iTunes is machtig in de huidige markt van muziekverkoop.

Een groot deel van de downloads van deze muziekdienst van Apple wordt verkocht in een formaat wat alleen kan worden afgespeeld op Apple apparaten als de iPod. Een kleiner deel, van EMI en enkele onafhankelijke platenmaatschappijen, wordt bij iTunes tegen een meerprijs wel zonder kopieerbeveiliging verkocht.

Bron foto: aloshbennett (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Er is voor iTunes plus geen meerprijs te betalen, die is weggevallen zonder veel communicatie errond…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond