Deel dit artikel
-

AOL effent het pad voor eBuddy in Amerika

De Amerikaanse provider AOL opent de poorten van zijn chatdiensten voor derde partijen. Het Nederlandse eBuddy is een van de partijen dat vroeg toegang krijgt tot de kerntechnologie van AOL. “We kunnen snellere diensten leveren vroeger nieuwigheden brengen”, aldus eBuddy-directeur Jan-Joost Rueb.

"AOL gaat ons maanden van tevoren informeren over hun nieuwe technologische ontwikkelingen. Bovendien krijgen we direct telefonisch toegang tot hun ontwikkelaars." Rueb is verguld met het zojuist door AOL aangekondigde OpenAIM 2.0. De stap tot openheid van AOL laat eBuddy sneller diensten aan Amerikaanse gebruikers aanbieden. AOL IM is vooral groot in Amerika.

Niet enkel eBuddy profiteert van AOL’s besluit tot openheid. Immers, het systeem wordt opengesteld voor álle externe ontwikkelaars. Onder hen bevinden zich ook webdienst Meebo en chatprogramma’s als Trillian en AdiumX.

Behalve technologie wil AOL ook advertentiegeld gaan delen met zijn nieuwe partners. Ontwikkelaars kunnen in hun webdienst of programma advertenties uit AOL’s systeem vertonen. De externe partijen krijgen vervolgens een deel uit de omzet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Kroes

De titel is wel een beetje erg overdreven. Het klinkt alsof eBuddy een exclusieve samenwerking heeft met AOL. Beetje slechte journalistiek…

Lucas

We hebben met MrMovie ook al een AOL bot: voeg buddy@mrmovie.com toe aan je AOL/AIM contactpersonen en je kunt met hem chatten (oa met imdb zoekfuncties)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond