Deel dit artikel
-

Magazine van Kieskeurig.nl mag nog even blijven

Na een pilot van Kieskeurig Magazine in 2007 staat er nu een vervolg op stapel. Met een oplage van 1,1 miljoen komt het magazine van de online prijsvergelijker heel even binnen op de derde plaats van grote bladen in Nederland.

Waar het eerste blad nog 900.000 exemplaren telde, gaat dat getal nu omhoog met nog eens 200.000 stuks. Het gratis blad wordt verpakt en verspreid met verschillende andere bladen van Sanoma Uitgevers. Enkel de oplagen van maandbladen Kampioen en Allerhande zijn groter.

De pilot afgelopen najaar was volgens Kieskeurig een succes. In een lezersonderzoek scoorde de eerste uitgave hoog op betrouwbaarheid: 93 procent van de vrouwen en 82 procent van de mannelijke lezers gaf aan de informatie in het magazine geloofwaardig te vinden. Voor meer dan de helft (55 procent) biedt het blad achtergrondinformatie die zij missen op het internet.

Voorlopig heeft de Ilse Media-dochter twee nieuwe uitgaven in de planning staan voor dit jaar.

De vergelijkingssite zegt dat het blad zowel voor consumenten als adverteerders een relevant en effectief medium is bleek.

Nederlands grootste product- en prijsvergelijker ziet een rol voor zichzelf weggelegd bij het informeren van consumenten over online aankopen. “Ondanks een groeiend vertrouwen in online kopen, merken wij dat nog veel mensen nooit via internet kopen. Men heeft over veilig shoppen en betalen nog veel vragen”, zegt Minouk Fieggen-Verkerke, hoofd marketing bij Kieskeurig.nl.

Het eerste magazine van dit jaar verschijnt in mei. Het blad richt zich inhoudelijk op het EK voetbal, de Olympische Spelen en de zomer. Verder staan er artikelen in met aandacht voor de Consumentenautoriteit, de psychologie van het kiezen en product- en winkelervaringen van consumenten. De tweede uitgave verschijnt in november.

Deel dit bericht

1 Reactie

YouMe

Ik heb het blad gelezen en het ging werkelijk waar nergens over.Denkt Sanoma nou echt dat ze dmv 'n blad 2 keer per jaar uit te brengen daardoor consumenten online gaan kopen als ze tot op heden niet durfden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond