Deel dit artikel
-

Bankroet Dis treft Fiberworld

Internetaanbieder Fiberworld uit Heerenveen heeft vrijdag in kort geding voor de Leeuwarder rechtbank geëist dat Real Hosting zijn klanten meteen aansluit na het faillissement van DIS Hosting. De activiteiten van DIS zijn in overleg met de curator overgenomen door Real Hosting, maar die heeft blijkbaar nog geen actie genomen.

Door het bankroet zitten vele particuliere en zakelijke klanten van Fiberworld al een week zonder internet, onder meer de Postbank, GGD Friesland en het World Trade Centre Leeuwarden.

Dis Hosting had naar eigen zeggen zeker 10.000 klanten, maar kon niet tijdig melden dat ze hun heil elders moesten gaan zoeken. Directeur Harmen Dam had de rechter in Leeuwarden gevraagd om zijn klanten veertien dagen respijt te geven, maar dat mocht niet baten: Datacenter Telecity Amsterdam had gedreigd de stekker er uit te trekken. Klanten waaronder De Digitale Stad haalden halsoverkop hun servers weg.

De schulden van Dis Holding waren de laatste maanden opgelopen tot 2 miljoen euro. Dam nam de hostingprovider vorig jaar over van Dis Europe, maar trof naar eigen zeggen "lijken in de kast". Veel klanten waren al vertrokken. Op Usenet veel zure verhalen over de Dis Groep: "Allemaal duistere bv’tjes. Eerst stoten ze de telecom tak af naar Abel Telecom (dezelfde cowboys) en ze hebben hun activiteiten verplaatst van een duur kantoorpand aan de K.R. Poststraat naar een twijfelachtig pandje aan de Kennedylaan en zo zijn er verschillende signalen geweest die dit faillissement hebben aangekondigd."

Hoewel Real Hosting een snelle doorstart beloofde, zit Fiberworld (15 werknemers) naar eigen zeggen met de gebakken peren. Dis en Fiberworld waren voorheen zusterbedrijven met Dis Europe als moederbedrijf. Vorig jaar werd besloten tot een splitsing, maar de verstrengeling bleef bestaan. Fiberworld vreest dat klanten weglopen of de schade gaan verhalen.

Fiberworld raakte vorig jaar al eens opspraak na een conflict met KPN. Wegens onbetaalde rekeningen werd de telefoonverbinding van Fiberworld-abonnees afgesloten. Klanten kregen een tijdelijk noodnummer. Een jaar eerder sloot KPN om dezelfde reden de ADSL verbinding af.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Insider

Real Hosting loopt wel meer te klungelen en vooral niet te communiceren. Andermans eigendommen (servers) zomaar verhuizen, plots staan ze elders. Maar werken? Ho maar… En duistere BV'tjes? Tsja nogal, klantenbestanden van DIS verpanden, een Harry Dijkstra die daar weer mee gelinkt is. Allemaal geen toeval meer.

Maarten

@InsiderJe vergeet even dat als de servers niet verhuisd waren, RedBus ze achter slot en grendel had gezet en het nog wel een aantal weken zou duren voordat de eigenaren erbij zouden kunnen.

Insider

Knap dat jij weet wat RedBus zou doen. Gok zomaar dat RedBus de klanten dan had benaderd, in ieder geval een nettere manier dan Real Hosting die plots de hele zooi verhuisd met alle schade (letterlijk en figuurlijk) van dien……..

Maarten

RedBus mag wettelijk gezien de klanten niet eens benaderen, daarnaast hebben ze het klantenbestand niet. Het was dit, of een aantal maanden geen server. Overigens sta ik dicht bij de bron dus ik weet hoe het in elkaar steekt 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond