Deel dit artikel
-

IPTV markt vorig jaar verdubbeld

Het aantal gebruikers van internettelevisie (IPTV) is vorig jaar meer dan verdubbeld tot 12,3 miljoen, zo blijkt uit cijfers van Informa Telecoms & Media.

Televisie via ADSL is verreweg het meest populair in West-Europa. Met name Frankrijk loopt voorop, onder meer omdat de abonnee een televisietoestel cadeau krijgt. Frankrijk heeft 57 procent van de markt in handen met aanbieders als Free, Neuf, Telecom Italia en Iliad.

Overigens halen de Aziatische landen hun achterstand snel in. China heeft IPTV gebruikers, Hong Kong heeft er ook 1 miljoen, net als de VS. Belangrijkste aanbieder daar is Verizon. Ook BT en Deutsche Telekom zitten stevig in de IPTV-markt.

Volgens Informa Telecoms & Media zullen in 2012 zeker 909 miljoen huishoudens toegang hebben tot video-op-verzoek achtige diensten. Dat is 78 procent van de televisiekijkers. De markt zal tegen die tijd zo’n 10 miljard dollar groot zijn.

Met merendeel van die diensten wordt in Noord Amerika en Europa aangeboden, gezamenlijk zijn deze continenten goed voor 83 procent van de markt in 2012.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond