Deel dit artikel
-

Surfen achter het stuur

Het is goed toeven in de auto met de komst van BMW’s nieuwste snufje. BMW ConnectedDrive maakt internetten in de auto mogelijk. Het bedrijf claimt hiermee een wereldprimeur te hebben.

Het is voor het eerst dat een display, geïntegreerd in de auto, ongelimiteerd toegang geeft tot het wereldwijde web. Het scherm toont de webpagina’s in hoge resolutie.

De bestuurder of een passagier kan via het iDrive control systeem elk webadres intypen. Dit systeem is onderdeel van BMW ConnectedDrive, waarmee BMW in afgelopen zomer de mogelijkheid aanbood om de zoekmachine van Google te gebruiken (BMW Online). Met de huidige innovatie is de toegang tot het internet ongelimiteerd. Met BMW ConnectedDrive is er al de optie om Google Maps-coördinaten te versturen naar de auto via elke pc.

In de loop van dit jaar wordt surfen in de auto als optie beschikbaar bij de nieuwe BMW Auto’s. Tijdens de 78ste autobeurs in Geneve, die nog loopt tot en met 16 maart, werd voor het eerst een prototype aan het publiek getoond. Het iDrive control system beheert nu naast airconditioning en navigatie ook het internet.

De internetsite verdwijnt zodra de auto harder dan 5 kilometer per uur rijdt. In de toekomst wordt de internetfunctie ook toegevoegd bij modellen waarbij op de achterbank een DVD-systeem is geïnstalleerd. Hiermee kunnen passagiers op de achterbank internetten bij hogere snelheden.

Een snelle overdracht van data, via een speciale BMW-server, wordt gegarandeerd met de EDGE-technologie (Enhanced Data Rates for GSM Evolution). De verbinding is hiermee 3 of 4 keer sneller dan mobiele GPRS-verbindingen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Daan

Jammer dat EDGE nooit meer in Nederland ondersteunt wordt. Werkte vroeger altijd ideaal met Telfort, maargoed die dure umts verbindingen moeten ook betaald worden heh :S

Gerben Mak

Interessante ontwikkeling, de opmars van Microsoft en Google vanuit de pc naar de woonkamer, mobieltje, navigatie en nu de auto. Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=TAVEXE6ADcs Overigens wel jammer dat het om Edge gaat – HSDPA zou een veel betere experience bieden vwb snelheid.

Gerben

Haha, verkeerde linkje in vorige reactie geplakt. Moet zijn: http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/ )/components/financien/rtlz/2008/weken_2008/10/0307_1630_cebit_verslag.xml

RPD

Tja, BMW's motto – Freude am Fahren – ondergaat nu ook een upgrade: Surfen am Fahren. Wordt het binnenkort mogelijk om naast de SUV ook de SaFV als politiek niet-correct te betitelen.

Tonnie Tilburg

"De internetsite verdwijnt zodra de auto harder dan 5 kilometer per uur rijdt. " Blijft de internetsite dan wel actief ??? Zou bijvoorbeeld relaxted zijn om http://www.nederland.fm te blijven luisteren tijdens het rijden….ook als je harder gaat dan 5 km per uur…. anders nemen de files alleen maar toe…haha…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond