Deel dit artikel
-

Twee miljoen mensen mobiel online

Van ’s ochtend vroeg tot diep in de nacht overal online bereikbaar. Van elke 5 mensen was er het afgelopen jaar 1 online met behulp van laptop of mobiele telefoon.

De gebruikers van mobiele internetverbindingen zijn overwegend man en voornamelijk hoogopgeleid. Dat meldt het CBS maandag.

Van de mannelijke internetgebruikers in Nederland ging 24 procent via een mobiele verbinding online. Bij de vrouwen was dit minder, namelijk 14 procent. Mannen gebruikten vaker dan vrouwen de mobiele telefoon om online te gaan, 12 procent tegenover 4 procent.

Mobiel internetten is populair bij hoogopgeleide jongeren. Ruim 30 procent van de hoogopgeleide internetters, jonger dan 45 jaar, ging in 2007 met mobiele apparatuur online. Bij de oudere en laagopgeleide internetters lag dat aandeel op 7 procent.

De verspreiding van mobiel internetten in de samenleving vertoont hiermee hetzelfde patroon als de verspreiding van internet aan het eind van de vorige eeuw. De eerste gebruikers van het internet waren toen ook de jongere, hoogopgeleide mannen.

De mobiele internetverbinding kwam voor 13 procent tot stand via een laptop met een draadloos modem wat overal gebruikt kan worden. De resterende 8 procent van de mobiele internetgebruikers ging online met een mobiele telefoon. Slechts 3 procent gebruikte een palmtop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond