Deel dit artikel
-

Ook Intel brengt goedkope laptop naar Europa

De goedkope laptop van Intel, oorspronkelijk bedoeld voor arme kinderen, komt ook in Europa en de Verenigde Staten op de markt. Deze tweede generatie van de Classmate PC wordt binnenkort onthuld.

Dat meldt het Britse persbureau Reuters.

Het is niet de eerste goedkope laptop. Andere voorbeelden zijn en de One van Elonex en de Asus Eee PC. De prijzen van laptops staan al onder druk sinds de lancering van de goedkope de XO van het derdewereldproject ‘One Laptop Per Child‘. Bij supermarktketen Wallmart ligt de goedkope Everex Cloudbook in de schappen. En ook MSI komt in juni met een budgetlaptop op de proppen, de Wind PC.

De prijs van de Classmate PC ligt tussen de 160 en 200 euro. Volgens Intel zal de lancering van de Intel laptop, oorspronkelijk bedoeld voor onvermogende kinderen, op de markt een verdere verschuiving teweeg brengen in de computerprijzen. Naar alle waarschijnlijkheid komt de machine met het besturingssysteem Windows.

In India, Mexico en Indonesië is het eerste model al te koop. Tot nu toe heeft Intel minder dan 100.000 Classmate PC’s verkocht. Het bedrijf gooit de productie dit jaar nog omhoog. Aan een derde generatie-model wordt al gewerkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond