Deel dit artikel
-

Mobiel bellen tijdens vlucht bij Emirates Airlines

Emirates Airlines is de eerste commerciële vliegtuigmaatschappij waar mobiel bellen tijdens de vlucht is toegestaan. Op een vlucht tussen Dubai en Casablanca is het eerste mobiele telefoongesprek gevoerd.

Dat meldt de BBC.

In het vliegtoestel, een Airbus A340, is een systeem geïnstalleerd waardoor een mobiel geen storing veroorzaakt bij de elektronica van het vliegtuig. Het systeem is ontwikkeld door het bedrijf AeroMobile.

De vliegtuigmaatchappij, die hiermee een primeur heeft, is van plan het systeem naar meer toestellen uit te breiden en wil later dit jaar datadiensten aanbieden voor onder meer de BlackBerry.

Voor de installatie mogelijk was had de maatschappij toestemming nodig van internationale luchtveiligheid organisaties. Het is alleen mogelijk om te bellen wanneer het vliegtuig in de lucht is, zodat cabinepersoneel het gebruik kan monitoren. ’s Nachts bellen wordt passagiers niet toegestaan. Het is dan wel mogelijk om sms-berichten te ontvangen en verzenden. Verder wordt de reizigers verzocht hun telefoon op de stilstand te zetten.

De vliegtuigmaatschappij besloot het systeem te introduceren omdat er een grote vraag was voor gebruik van telefoons die al geïnstalleerd zijn in de vliegtuigen.

Emirates Airlines vliegt naar meer dan 60 landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond