Deel dit artikel
-

Betaversie Firefox klaar voor doorsnee internetter

Mozilla’s webbrowser Firefox is alweer aan de derde versie toe. De betavariant van Firefox 3 is nu klaar voor het grote publiek.

Na een maandenlange ontwikkeling en een test achter gesloten deuren moedigen de ontwikkelaars de internetgebruiker nu aan om de laatste versie te downloaden. Eerder werd de doorsnee internetgebruiker nog afgeraden de betaversie te installeren. Na een vierde testronde is de webbrowser stabiel genoeg om te gebruiken.

Mike Schroepfer, Vicepresident techniek van Mozilla, liet in een interview met het Britse persbureau Reuters weten dat Firefox 3 op vele manieren stabieler is dan de andere beschikbare webbrowsers.

De nieuwe versie gebruikt minder geheugen dan de vorige. Ook zijn er verbeteringen aangebracht in de beveiliging.

Mozilla hoopt de uiteindelijke versie van Firefox 3 eind juni klaar te hebben. Firefox 2 werd gelanceerd in oktober 2006.

Microsoft lanceerde in maart op zijn jaarlijkse MIX-conferentie in Las Vegas Internet Explorer 8.

Deel dit bericht

2 Reacties

Don van Riet mgt cons ICT

Even een poging gewaagd om in parallelbedrijf eens te kijken hoe het werkt: pagina-opmaak (dropdown menu's) van sommige krantensites wordt binnen versie 3 verminkt. Erger nog: op de vernieuwde IE Tab na (is ook altijd voor commentaar geven op deze Emerce site nodig) zijn alle plugins nog niet geschikt. Dus maar teruggestapt naar versie 2 en de IE Tab daarbinnen gedowngrade naar de lagere release voor versie 2. Mijn advies: nog even wachten, want echt parallel draaien kan je zo niet…

Heinz

@Don: Ik weet niet welke exotische extensies u precies gebruikt, maar ik heb dit weekeinde FF2 vervangen door FF3 b?ta 4, en van de tien extensies die ik had, werden zeven probleemloos en volautomatisch ge?pgrade. Van ??n andere moest ik handmatig een b?taversie installeren die werkte met FF3, van nog een moest ik het versienummer aanpassen waarna die ook probleemloos draaide. Slechts ??n extensie heb ik nog niet kunnen meenemen. IETab heb ik overigens niet nodig om op deze site te kunnen reageren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond