Deel dit artikel
-

BNN nestelt persoonlijke tv-gidsen in Hyves-profielen

BNN ontwikkelde een eigen elektronische programmagids, een gids die kijkers online zelf aan kunnen passen. De jeugdigde BNN-kijkers kunnen hun persoonlijke kijktips exporteren als gadget naar Hyves-profielen.

BNN-iconen Filemon, Nicolette en Sophie leveren iedere week een papieren tv-gids in bij hun redactie waarin ze aankruisen welke programma’s ze zelf die week willen zien. Die programmakeuzes zet BNN online op de afgelopen donderdag gelanceerde BNN Gids.

"Maar geregistreerde gebruikers kunnen ook zelf een gids maken. Door per programma aan te geven of ze het Hit of Shit vinden, geven ze hun smaak weer." Gebruikers kunnen hun persoonlijke kijktips vervolgens toevoegen aan hun Hyves-profiel.

Zo klonk gisterenmiddag tijdens een Immovator-bijeenkomst de toelichting van BNN’s Berend Jan Verheijen op de nieuwe online tv-gids. "Het publiek moet meedoen, want wij zijn zelf beperkt in de middelen die we eraan toe kunnen wijzen."

De jongerenomroep werkt bovendien aan een mobiele versie van de tv-gids. BNN-fans hoeven derhalve niet achter een pc te kriopen voor BNN.nl of hun Hyves-pagina, maar ze kunnen ook via hun mobietje een webpagina met hun eigen kijktips aanroepen.

Tegelijk met de online programmagids opende BNN ook een forum voor tv-fans.

Op Communities.bnn.nl kunnen ze zelf fan-pagina’s maken van  hun favoriete tv-programma’s. Die thema’s in het forum moeten een signalerende functie naar andere forumleden hebben. Zij zijn hiermee in staat nieuwe programma’s te ontdekken. "Ook voor programma’s die in Nederland niet uit worden gezonden. Verwijzingen naar torrent-site The Pirate Bay accepteren we niet, maar wel filmpjes uit YouTube", aldus Verheijen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob

Vreemd dat de publieke digitale zenders er niet bij staan.

Berend Jan Verheijen

Kleine correctie: we accepteren wel verwijzingen naar torrent sites, maar geen deeplinks naar de torrent bestanden zelf. We willen geen downloads faciliteren, maar we weten natuurlijk dat het downloaden van films en series veel door jongeren wordt gedaan. We moedigen het downloaden van films en series niet aan, maar we steken er ook onze kop niet voor in het zand. @Rob: in het huidige gids-overzicht staan o.a. 101tv, humor TV, 3voor12, opvoeden, Holland Doc, Cultura en Politiek 24. In totaal hebben we de beschikking over de data van zo'n 120 kanalen. In de eerstevolgende update kunnen bezoekers zelf kanalen verwijderen uit en toevoegen aan het overzicht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond