Deel dit artikel
-

Ochtendgloren: Xbox, Telegraaf, blogleger en Woody

De nodige crossmedia concentdeals werden afgelopen etmaal bekend in Amerika, waaronder een voor videofilms voor de Xbox, een overname van Techcrunch, export van baseball naar China. En de vrolijke noot met Woody Allen en een blogleger.

Microsoft tekende een deal met Safran Digital Group voor videoproductie voor de Xbox. Safran gaat zes korte series films maken voor Microsoft.

Over de inhoud zijn nog geen mededelingen gedaan. De eerste moet aanstaande zomer verschijnen. Safran is een onbekend productiebedrijf, maar oprichter Peter Safran is een bekende producent. Hij treedt onder meer op namens Sean Combs, David Hyde Pierce, Jennifer Lopez en Brooke Shields. Het is de eerste originele videocontent die speciaal voor de Xbox wordt gemaakt. Safran en Microsoft zien het als proefconcept in de poging om van de Xbox de centrale hardware voor amusement te maken.

Baseball naar China

Nog een belangrijke contentdeal in de VS is die voor baseball in China: de bond MLB sloot een contract met BroadWebAsia voor uitzendingen in het Chinees.

Op een nieuwe site zullen de wedstrijden, statistieken, foto’s etc. en ook merchandising de Chinezen moeten winnen voor de Amerikaanse topsport. ‘Ons PSV’ heeft overigens al twee jaar een Chinese PSV-site..

Techcrunch koopt jongerensite

De derde opvallende contentdeal is een overname van Techcrunch. De webpublicatie van Michael Arrington koopt van uitgever Laufer Media Tiger Beat, een techuitgave gericht op jongeren. Het blad wordt de nek om gedraaid, maar Techcrunch gaat verder met de Tiger Beat website.

Techcrunch verhaalt overigens van inbraak van de Amsterdamse politie in een telefoongesprek over The Next Web conferentie waar Erick Schonfeld van Techcrunch donderdag en vrijdag aanwezig zal zijn.

Woody tegen webreclame

Het leukere internetnieuws is de rechtszaak van Woody Allen tegen American Apparel, u weet wel die luxezaak die slim meeging met de hype als één van de eerste grote winkels in Second Life. American Apparel heeft gebruik gemaakt van Woody Allen in online en billboardreclame zonder dat hij daar toestemming voor gegeven had.

Allen is afgebeeld als rabbi in het voorjaar van 2007 met de tekst ‘heyliker rebe’, heilige rabbi. In een verklaring had AA – die in navolging van Benetton provocerend reclame maakt – gezegd dat ze allen ziet als een ‘heilige leider’.

Allen vindt het minder gevat. Bij de rechtbank van Manhattan vordert de regisseur en acteur een bedrag van 10 miljoen dollar. Hij had geen toestemming gegeven, want Allen doet niet aan reclame. Het beeld was gejat uit de film Annie Hall, waarmee de regisseur een Oscar won.

Snel rekeningrijden

En de gemeenteraad van New York besloot vannacht tot het invoeren van rekeningrijden in New York; degenen die met de auto lager willen komen dan de 60th Street op Manhattan moeten een bedrag van 8 dollar betalen.

Het plan kreeg veel weerstand van personen die menen dat New York vrij moeten blijven van dat soort heffingen. Maar burgemeester Michael Bloomberg is een fel voorstander van invoering, niet op de laatste plaats om financiële redenen. Maar schonere lucht is ook een zwaar argument.

Plan voor VS blogleger

De ‘Dangerroom’ van Wired bericht over een plan van om bloggers voor Defensie in te huren. Het is een voorstel uit 2006 al om bloggers te recruteren.

Die zou het Amerikaanse leger niet alleen moeten inzetten voor promotie, maar ook om vijandelijke instanties en personen aan te vallen. Het bleef bij deze ‘intellectuele exercitie’. Althans, dar gaan we maar vanuit, want het zou om een geheime opzet moeten gaan. Is het wel uitgevoerd, dan weten we van niets.

Telegraaf blogleger en Paparazzi.nl

Over het binden van bloggers gesproken: Telegraaf en Twingly gaan samenwerken. De Telegraaf introduceert Twingly in Nederland: Met behulp van Twingly worden alle artikelen op de Telegraaf site die in een blog genoemd worden automatisch voorzien van links naar die blogs. Telegraaf.nl hoopt daarmee online meer gelinkt te worden en ook zelf meer publiek te trekken.

NRC verhaalt van een teleurstellende persconferentie van Paparazzia.nl die roddeljournalistiek online wil aanpakken met onder meer publicatie van telefoonnummers.

Roddel houd je niet tegen, zoals van RTL Boulevard via het AD we bij Georgina-roddel moeten belanden. Serieuzer: Nieuw-Zeelandse hacker bekent schuld aan inbraken via Nederlandse pc’s.

De Volkskrant bericht over een cartoon van Geert Wilders door Kurt Westergaard. Eenzelfde soort plaatje zagen we al van de briljante Kamagurka afgelopen donderdag op NRC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond